Alle ogen nu gericht op Pogacar: 'Roglic heeft een probleem' Tour de France

Alle ogen nu gericht op Pogacar: 'Roglic heeft een probleem'

Door Jannick van der Hooft 15 september 2020 | 12:43


Primoz Roglic staat op de tweede rustdag in de Tour de France nog altijd bovenaan in het algemeen klassement, maar werd een dag eerder wél geklopt door zijn jonge landgenoot Tadej Pogacar. Met nog één week koers voor de boeg lijken alle ogen nu gericht te zijn op een duel tussen de twee Slovenen.

Roglic leek in een zetel naar de dagzege geleid te worden in de vijftiende etappe naar de Grand Colombier, maar werd in de eindsprint verslagen door een nog sterke Pogacar. De altijd nog maar 21-jarige renner van UAE Team Emirates laat bij wielervolgers en -kenners de hoop opleven dat de geletruidrager van dit moment nog te verslaan is. 'Zolang Pogacar beetje bij beetje secondjes afsnoept, blijft het spannend', vertelt Stef Clement aan de NOS.

Roglic: 'Liet Pogacar niet winnen'

Nog eventjes werd er gedacht dat de kopman van Jumbo-Visma de zege gunde aan zijn jongere landgenoot en tevens 'vriend', maar dat gerucht helpt hij zelf snel de wereld uit. 'Of ik Pogacar liet winnen? Nee hoor. Na wat de ploeg vandaag voor mij deed, wou ik zelf een tweede keer winnen', citeert Het Nieuwsblad. De Belgische krant noemt Pogacar daarom ook de grootste concurrent van Roglic: 'Als twee vrienden die vechten om een been.'

Ook in andere media kijkt men naar de rol van Pogacar in de strijd om het geel. Na het beulswerk van Jumbo-Visma is hij immers de enige die nog in staat lijkt om Jumbo-Visma van die droom af te helpen. Daan Hakkenberg schrijft bij De Telegraaf dat de ploeg maar niet 'verlost raakt' van Poga: 'Hij maakt ze het leven zuur. Hij is daarmee de plaaggeest in het grote streven naar de eindzege.' (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Pieba
15 Sep 2020 om 09:33

Zo Zie je dat je zonder hele goede ploeg om je heen, toch gewoon de tour kan winnen. De beste renner wint, ook zonder ploeg.

Reageer


Meer nieuws