Tweede rustdag Tour de France | Poels ziet vooruitgang, López betreurt koerswijze Tour de France

Tweede rustdag Tour de France | Poels ziet vooruitgang, López betreurt koerswijze

Door Wesley van Bavel 14 september 2020 | 21:40


Rustdag in de Tour de France: voor de wielrenners kan het wellicht een aangename onderbreking zijn tussen de zware dagen door, maar bovenal is het ook een moment van bezinning in het circus van de koers. Hoe staan de zaken ervoor? In de Leiderstrui bundelt de reacties.

We hebben losse reacties van:
-
Primoz Roglic
- Tadej Pogacar
- Egan Bernal
- Robert Gesink
- Tiesj Benoot
- Marc Reef

Uran neemt geen genoegen met plek drie: 'Dit is pas voorbij in Parijs'

Met al eens een tweede plek, is Rigoberto Uran één van de meest ervaren klassementsrenners in de Tour de France. Hij staat nu op een derde plek, maar dat is niet genoeg, zo vertelt hij aan Esciclismo 'De eindzege wordt lastig door de kracht van Roglic, Jumbo-Visma en Pogacar. Maar het is pas voorbij in Parijs. Je moet gefocust zijn tot het einde. Er zijn nog twee zware bergetappes en een lange tijdrit. We zullen de kansen moeten aangrijpen. Je kunt nu niet meer sparen, ik zal iedere dag alles moeten geven', aldus de Colombiaan.

López: 'Het heeft geen zin om aan te vallen'

Miguel Ángel López staat bekend als een aanvallend ingestelde renner. Toch laat hij dat niet zien in deze Tour de France. In gesprek met Esciclismo legt hij uit waarom dat is. 'Het heeft geen zin om aan te vallen. Ze zijn nutteloos. De ploeg van de gele trui is te agressief. Het enige wat ik kan is blijven zitten in het wiel. Dit is niet mijn manier van wielrennen, maar er is helaas niets aan te doen. Nu moet ik kiezen tussen een show weggeven, of in de top tien blijven. Het wielrennen is veranderd en shows kunnen niet meer weggegeven worden. Het is jammer voor de fans, maar het is wat het is', aldus de kritische Colombiaan.

Yates: 'Ik ga mijn klassement niet opofferen voor een etappezege'

Er was op de Grand Colombier welgeteld één aanval. Die kwam van Adam Yates. De Brit geeft dan ook eerlijk toe nog steeds voor een etappezege te gaan. In gesprek met Cyclingweekly refelecteert hij. 'De laatste etappes hebben we steeds gewacht op de punch in de finale. Dat past niet zo goed bij me, ik mis die kleine explosie op het einde. Ik wil nog proberen om een etappe te winnen. En dat kan wel in combinatie gaan met een goed klassement, Poga?ar heeft dat al laten zien.'

Yates verwacht in het restant van de Tour meer aanvallen van grote afstand. 'Ik weet honderd procent zeker dat dit gaat gebeuren op een gegeven moment. Of dat nou Poga?ar is, of iemand die iets lager geplaatst staat...Het gebeurt wanneer mensen beginnen te wanhopen. Ik ga mijn klassement niet weggooien voor een etappezege, maar de wedstrijd gaat wel exploderen. Als je de benen hebt, moet je met een ontsnapping meegaan', aldus de nummer vijf van het algemeen klassement in de Tour de France.

Quintana: 'Ik heb blaren over mijn hele lichaam'

Voor de 'coronabreak' was Nairo Quintana bezig aan een zeer sterk seizoen. Bergop leek hij weer zijn oude niveau te halen. Helaas is hij door een paar valpartijen kansloos voor de zege in de Tour de France. 'Ik voel woede en verdriet', zegt de Colombiaan in gesprek met EsciclismoDe laatste twee valpartijen waren erg zwaar. Door de laatste heb ik blaren over mijn hele lichaam. Het is drie dagen geleden en de pijn is nog altijd hetzelfde.'

Ondanks de tegenslag, blijft Quintana toch doorgaan. Mét ambitie. 'Het doel is om door te gaan. Ik weet niet of we het podium nog kunnen halen. Het is belangrijk om een goed klassement te rijden. Ondanks de kwalen die ik heb, zal ik doorgaan. We waren goed in vorm naar deze Tour gekomen. Maar voor deze dingen kies je niet, het onvermijdbare heeft ons geraakt. Maar als ik gezond blijf, zal ik blijven proberen. Ik zal blijven vechten tot in Parijs', kondigt de veerkrachtige klimmer aan. 

Martin wil terug naar de top tien: 'Niet tevreden met de elfde plek'

Nog op het podium op de eerste rustdag, op de tweede rustdag is hij al buiten de top tien gevallen. In gesprek met Cyclismactu vertelt Guillaume Martin wat er verkeerd is gegaan. 'De tweede week was moeilijker. In de eerste week viel het kwartje de goede kant op, nu was dat de verkeerde. Een kapotte derailleur aan de voet van de Grand Colombier leverde veel frustratie op. Het kostte een grote inspanning om weer terug te komen. Maar ik ben niet bijzonder moe, dus ik ben nog steeds gemotiveerd.'

De Fransman is erop gebrand om tenminste bij de beste tien te eindigen. 'Ik wil hoger eindigen. Ik zal niet tevreden zijn met een elfde plaats. Zonder pech had ik vandaag hoger gestaan. Mijn ambitie is om te stijgen in het klassement en, wie weet, een etappezege', aldus de beste Fransman in het klassement. 

Poels ziet vooruitgang: 'Elke dag een stukje beter' 

Het is waarschijnlijk niet de Tour de France geworden waar Wout Poels op gehoopt heeft, maar dat stopt hem er niet van positief te blijven in gesprek met Cyclingweekly'Het wordt elke dag een stukje beter. Daar ben ik blij mee. De etappe voor de rustdag ging al veel beter. Ik voel het nog wel, maar je raakt er ook een beetje aan gewend. En het herstelt natuurlijk ook een beetje', aldus de Nederlander. (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
14 Sep 2020 om 21:39

Als Uran meer wil dan plek 3,zal hij toch eens uit het wiel moeten komen,waar we hem zien? In de rit uitslag ,maar in beeld,met altijd maar aanklampen,zal hij niet veel verder komen ,maar 3e in de Tour is ook bijzonder.

Reageer


Meer nieuws