Sagan én Bennett blijven er vol voor gaan: wie pakt het groen? Tour de France

Sagan én Bennett blijven er vol voor gaan: wie pakt het groen?

Door Ward Hilhorst 15 september 2020 | 08:33


De afgelopen jaren was de strijd om de groene trui niet per se een strijd. Peter Sagan won hem zevenmaal en werd één keer uit koers genomen. Dit jaar is dat andere koek. Op de persconferentie van zijn ploeg is Sagan strijdbaar.

'Ik weet zeker dat we iets kunnen doen in de komende dagen, maar we zullen zien wat', aldus de altijd geheimzinnige Slowaak. 'We hebben wel tactieken, maar die ga ik natuurlijk niet vertellen. Dat maakt de koers juist interessant, toch? Alles kan gebeuren. Ik denk alle anderen veel meer rekenen dan ik. Op een rustdag rust ik', zo stelt hij met een lach.

Hij schraapt ook nog iets van de druk weg door te wijzen naar zijn zeven groene tricots. 'Ik heb hem al zeven keer gewonnen. Er verandert niks als ik er nog eentje pak of als ik hem verlies. Het is dan puur een kwestie van getallen. Ik ben niet teleurgesteld. Elk jaar en elke race is anders. Het team werkt goed, maar ik heb tot nu toe wat pech gehad in de finales.'

Bennett heeft het zwaar met 'workload'

Sam Bennett is op zijn beurt ook zo min mogelijk met Sagan bezig, legt hij uit aan Het Laatste Nieuws. Wanneer hij moet kiezen tussen de bergen of Sagan als grootste vijand, is een volmondig 'de bergen' het antwoord. Als hij de sprint haalt weet de Ier wat hij kan. 'Dan moet BORA ondergaan wat wij doen. Voor de sprints aan de finish heb ik wel vertrouwen.'

Toch is hij ook met Sagan bezig, en terecht. 'Ik moet de bergen overleven, vechten voor punten in de tussensprints én maken dat Sagan niet kan meegaan in een vlucht. Dat is een behoorlijke ‘workload’. Sagan had op zondag ook een dipje, maar ik ben realistisch: hij is een ongelofelijk sterke coureur, hij zal snel gerecupereerd zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws