Van Aert wil geen ronderenner worden: 'Is te hoog gegrepen voor mij' Tour de France

Van Aert wil geen ronderenner worden: 'Is te hoog gegrepen voor mij'

Door Ward Hilhorst 15 september 2020 | 08:59


Wout van Aert blijft altijd iedereen maar verbazen en ook deze Tour is hij weer machtig. Twee ritzeges, maar daarnaast ook beulswerk doen in de bergen: een prestatie van formaat. Aan het AD legt hij uit dat het niet betekent dat hij ooit de Tour wint.

Sowieso wordt er volgens Van Aert niet goed gekeken naar wat hij nu doet in de Tour. Hij is er niet elke dag vooraan bij. ' Om een grote ronde te winnen moet je drie weken lang op het hoogste niveau presteren. Dat wil zeggen, nog hoger dan hoe ik nu presteer. Ik mag nu soms in een rit loslaten. En op het moment dat ik loslaat, ben ik helemaal kapot. Als ik voor de eindzege ga, moet ik ook echt meedoen tot het laatst.'

Dat is nog niet alles. Van Aert is zo veelzijdig dat hij keuzes moet maken. Die keuze valt op dit moment zeker niet in het rondewerk. 'Het staat zeker niet op mijn prioriteitenlijstje. Ik heb bovendien nog andere ambities die ik eerst wil najagen. Als ik mezelf omschool tot ronderenner kom ik op een point of no return. Dan gaat mijn lichaam veranderen, ga ik kilo’s verliezen, dan verlies ik al mijn kwaliteiten om klassiekers te winnen en massasprints te winnen. Dat wil ik niet. Dat is te hoog gegrepen voor mij.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws