Van Baarle krijgt meer vrijheid in laatste week: 'Biedt mooie kansen' Tour de France

Van Baarle krijgt meer vrijheid in laatste week: 'Biedt mooie kansen'

Door Ward Hilhorst 15 september 2020 | 10:12


Servais Knaven werd door Het Nieuwsblad aan de tand gevoeld over de hele situatie omtrent Egan Bernal. Nu hij weg is gevallen uit het klassement, moet INEOS Grenadiers over op een andere tactiek. Dat betekent meer vrijheid voor zijn knechten.

Ook Knaven weet niet goed wat er met Bernal gaande is. 'Eerlijk gezegd: we kunnen er op dit moment niet de vinger op leggen. De komende dagen zal moeten blijken of hij gewoon een slechte dag had of dat er misschien meer aan de hand is. In de Route de L’Occitanie en de Tour de L’Ain reed hij wel gewoon heel goed. Hij is dus zeker niet uit vorm aan de herstart van het seizoen begonnen.'

Het nieuwe plan dan. De knechten van Bernal mogen wat meer los. 'In deze Tour hebben we nog vier ritten waarin we kunnen scoren. Dat biedt mooie kansen voor renners als Michal Kwiatkowski, Dylan van Baarle of Pavel Sivakov, eens hij helemaal hersteld is. Zij rijden anders in dienst en hebben nu meer persoonlijke vrijheid. Wat niet wegneemt dat we Egan zo goed mogelijk naar het einde van deze Tour gaan loodsen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws