Plugge juicht niet te vroeg: 'Achter elke boom schuilt een gevaar' Tour de France

Plugge juicht niet te vroeg: 'Achter elke boom schuilt een gevaar'

Door Ward Hilhorst 15 september 2020 | 12:00


De Tour is nog niet in het zakkie, vertelt Richard Plugge aan het AD. 'Achter elke boom schuilt een gevaar', legt de ploegbaas van Team Jumbo-Visma uit, waardoor hij nog altijd op zijn hoede is om zo de gele trui van Primoz Roglic perfect te verdedigen.

Er zijn al rare dingen gebeurd. Egan Bernal is weggevallen, net als Thibaut Pinot. Romain Bardet en Bauke Mollema zijn wat letterlijker weggevallen, maar er komen nog zware dagen aan. 'Er kan van alles gebeuren. Het niveau van de tegenstand is heel hoog. Er zijn wat kanshebbers weggevallen, zoals Bardet of Pinot, maar er zijn er nog steeds een heleboel over. Miguel Ángel López, Rigoberto Urán en met name Tadej Pogacar.'

Tom Dumoulin hoort ook niet meer bij de kanshebbers, maar volgens Plugge is dat niet voor altijd zo. 'Ik zeg altijd: "We hebben nog tien grote ronden te gaan en daarvan willen we er zoveel mogelijk winnen." En met Tom, Steven en Primoz zijn onze kansen heel groot. Iedereen focust zich bij Tom op deze Tour. Het is ook heel belangrijk dat hij ’m zo goed rijdt, want daarmee bouwen we al verder voor de volgende ronde.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws