Tour-update 16 september 2020: Zorgt regen op Alpencols voor gevaarlijke rit? Tour de France

Tour-update 16 september 2020: Zorgt regen op Alpencols voor gevaarlijke rit?

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 08:23


Iedereen moet met de billen bloot op de zeventiende dag van de Tour de France. Met twee enorme Alpenreuzen belooft het een schitterende dag voor het klassement te worden. Met de Giro Rosa en de Ronde van Luxemburg niet op televisie, kunnen alle ogen van start tot finish naar de tv óf het liveblog van IDL.

Etappe 17, woensdag 16 september 2020: Grenoble - Méribel Col de la Loze (168 km)

Meer informatie over het parcours en de favorieten kunt u vinden in onze voorbeschouwing. In de Leiderstrui verzorgt van start tot finish een liveblog met alle updates uit de koers en zal na afloop klaar staan met nieuws en reacties naar aanleiding van de rit.

Weersverwachting

Zou het? Krijgen we een natte dag in de Alpen? Op de Col de la Madeleine en de Col de la Loze wordt woensdag regen voorspeld, met de grootste kans op een drup tussen 13.00 en 16.00 uur. Of het peloton nat wordt, is dus de grote vraag, maar de wegen kunnen er weleens nat bij liggen. Met zeventien graden is het ook niet bijster warm op de cols. 

Wat kun je gemist hebben?

Handige Links 

Wat gebeurt er nog meer?

In de zesde etappe van de Giro Rosa is er weer kans voor klimmers. Het liefst klimmers met goede daalkwaliteiten, want na de top van de laatste klim is het 25 kilometer dalen richting de finish. Wordt het wederom een strijd tussen de Nederlandse rensters? In de Ronde van Luxemburg staat de tweede etappe op het programma. (Foto: Sirotti) 

Wielrennen op TV 16 september 2020

Tour de France (Finish rond 17.21 uur)

NOS (NPO2): Vanaf 12.25 uur 
Sporza: Vanaf 13.30 uur
Eurosport: Vanaf 12.10 uur
In de Leiderstrui: Liveblog

Avondprogramma's

Vive le Vélo (Één): 21.30 uur
De Avondetappe (NPO1): 21.25


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws