Tour de France etappe 16 | Reichenbach werd verrast, Alaphilippe erkent meerdere Tour de France

Tour de France etappe 16 | Reichenbach werd verrast, Alaphilippe erkent meerdere

Door Lex Kersten 15 september 2020 | 20:33


De zestiende etappe in de Tour de France leek er één voor de vluchters en dat werd het ook. Een grote groep met sterke mannen kreeg de vrijheid van het peloton, of beter gezegd van Jumbo-Visma, waarna Lennard Kämna sterker bleek dan het blok van INEOS Grenadiers. In het peloton gebeurde weinig en is het vooral wachten op de zware etappe van woensdag. In de Leiderstrui verzamelt voor u de reacties.

We hebben een losse reactie van:
- Lennard Kämna
- Wout van Aert
- Tom Dumoulin

Reichenbach werd verrast op klim: 'Maar ik heb geen spijt'

Sébastien Reichenbach eindigde als derde in de zestiende etappe van de Tour de France. Het betekende voor de ploeg van Groupama-FDJ de eerste podiumplek deze Tour de France. Een kleine opsteker na de tegenvallende prestaties van kopman Thibaut Pinot. De Zwitser werd wel een klein beetje verrast op de voorlaatste klim: 'Ik was blij dat ik mee zat en de benen waren goed. Ik dacht eerlijk gezegd dat we samen richting de laatste klim gingen, maar zij vielen toch nog aan', waarmee hij doelde op Kämna en Carapaz. 'Uiteindelijk waren zij sterker en heb ik geen spijt hoe ik gereden heb', zo geeft hij aan via zijn ploeg.

Geschke verrast met vijfde plaats: 'Meer dan ik had verwacht'

Simon Geschke van CCC Team vond zichzelf dinsdag terug op de vijfde plaats in de daguitslag. Daarmee bleef hij sterke klimmers als Warren Barguil, Julian Alaphilippe en Pierre Rolland voor. De Duitser was na afloop verrast dat hij zo goed was. 'Dit was meer dan ik had verwacht, want ik voelde me bij de start niet heel goed. We moesten ook nog twee minuten dichten richting de kopgroep en dat kostte helaas veel energie. Daar kon ik enigszins herstellen. Op het einde was ik verrast dat ik één van de sterkste was van de tweede groep', zo laat hij via zijn ploeg weten.

Benoot nog steeds niet honderd procent: 'Dichtbij benen Parijs-Nice'

Team Sunweb was met Tiesj Benoot, Nicolas Roche en Casper Pedersen sterk vertegenwoordigd in de kopgroep van de dag. Pedersen eindigde vlak voor het peloton als negentiende. Benoot en Roche deden het beter met een zevende en achtste plaats beter. Toch hadden ze na de eerdere successen deze Tour de France waarschijnlijk op meer gehoopt. Benoot was gematigd tevreden na afloop bij Sporza. 'Ik was vooral tevreden met een beter gevoel. Het was een sterke kopgroep en ik kon niet echt meedoen. Het is vooral positief voor wat nog komt.'

De Belg had toonde eerder dit jaar zijn goede benen in Parijs-Nice, maar mede door een valpartij heeft hij die goede vorm nog niet te pakken. 'Ik ben dichterbij de benen van Parijs-Nice. Ik ben nog niet honderd procent en heb wat last als het er echt tegenaan gaat. De rustdag heeft me goed gedaan en ik blijf groeien. Ik moet echt honderd procent zijn om mee te doen.'

Roche kan niet winnen voor Sunweb: 'Soms werkt het én soms niet'

Nicolas Roche behoorde namens het Team Sunweb-trio tot de kopgroep van de dag en eindigde vlak achter ploeggenoot Benoot op de achtste plaats. Dat betekende na overwinningen van Marc Hirschi en Søren Kragh Andersen, geen derde overwinning voor de ploeg. Roche sprak met relativerende woorden na afloop bij Eurosport. 'Je start met de droom om de etappe te winnen, maar vooraan moesten we strijden tegen de beste renners van het peloton. Op de klim was het een kwestie van goede benen hebben. Soms werkt het én soms niet. Kämna was de sterkste op de klim en is de verdiende winnaar.'

Alaphilippe gaf alles: 'Maar ze waren gewoon sterker'

Julian Alaphilippe eindige dinsdag ietwat teleurstellend als tiende in de zestiende etappe van de Tour de France. Nadat hij in de tweede etappe nog won, lijken zijn benen niet beter te worden, al was de Fransman na afloop nog redelijk positief. 'Ik voelde me goed en wilde graag iets proberen. Het was moeilijk om in de kopgroep te zitten vandaag. Aan het einde gaf ik alles, maar ze waren echt sterker. Ik ga nu eerst de Tour afmaken, goed herstellen en dan richting het WK' zo gaaf hij aan bij Cyclismactu.

Roglic na 'saaie etappe': 'Woensdag wordt leuker om te kijken'

Jumbo-Visma controleerde de hele dag het peloton en zorgde ervoor dat er geen onverwachtse aanvallen werden geplaatst. Kopman Primoz Roglic behield zo eenvoudig zijn gele leiderstrui. Woensdag verwacht de Sloveen meer vuurwerk: 'Dit is denk ik de belangrijkste etappe van de Tour, waarin we op het hoogste punt finishen. Het wordt heel lastig. De laatste vijf kilometer zijn erg moeilijk en het wordt vechten voor elke seconde', zo laat hij bij Cyclingnews weten. 

Pogacar warmt op voor woensdag: 'Dat wordt de koninginnenrit' 

Tadej Pogacar leek op de slotklim nog een kleine versnelling te plaatsen. Het lukte niet om zijn concurrenten te lossen en eindigde achter Miguel Ángel López als tweede in de groep met klassementsmannen. Hij was vooral bezig met de rit van woensdag, waarin hij tijdsverschillen verwacht in het klassement. 'Vandaag was een goede warming-up richting morgen, wat waarschijnlijk de koninginnenrit wordt. Ik voel me fysiek goed, maar de benen worden elke dag vermoeider. Ik hoop dat ik nog wat over heb. Morgen op de Col de la Loze gaan we het zien', zo laat hij weten via zijn ploeg. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws