Dumoulin spaart krachten: 'Aankomst woensdag is de zwaarste deze ronde' Tour de France

Dumoulin spaart krachten: 'Aankomst woensdag is de zwaarste deze ronde'

Door Lex Kersten 15 september 2020 | 19:42


Tom Dumoulin kwam op de slotklim van de zestiende etappe in de Tour de France met zeven seconden achterstand binnen op de favorieten in het klassement. Wel sprong hij over Nairo Quintana heen in het algemeen klassement, waarin hij nu negende staat. Woensdag wordt volgens de renner van Jumbo-Visma een hele zware rit.

Dumoulin gaf na afloop aan dat de etappe verliep zoals ze hadden verwacht. Daarin probeerde Jumbo-Visma haar krachten te sparen voor de etappe van woensdag, waarin twee cols van de buitencategorie op het programma staan. 'Er viel weinig te winnen voor ons vandaag. Wat er op het einde gebeurde, hadden we ook een beetje verwacht. We hebben onze krachten nodig de komende dagen.'

Daarin verwacht de Nederlander donderdag als zwaarste etappe, maar ziet hij in de Col de la Loze aanstaande woensdag de zwaarste eindbeklimming van de ronde. 'Morgen is een hele zware, maar mooie rit. Het is midden over de skipiste. Ik heb daar vaak geskied en herken er veel. Het is een supermooi geitenpad naar boven, maar het wordt heel lang afzien. Het is een heel onregelmatige klim met stukken van twintig procent, vlak en dan weer vijftien procent. Morgen wordt een heerlijke wedstrijd', zo gaf hij na afloop aan bij de NOS. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws