Champagne smaakt Bol goed: 'Sfeer in ploeg is grote factor voor succes' Tour de France

Champagne smaakt Bol goed: 'Sfeer in ploeg is grote factor voor succes'

Door Lex Kersten 15 september 2020 | 21:01


Cees Bol was met een tweede en derde plaats dichtbij een overwinning in de Tour de France. Wat hem niet lukte, dat lukte zijn ploeggenoten van Team Sunweb wel. Marc Hirschi en Søren Kragh Andersen wonnen op schitterende wijze een etappe. Bol ziet voor zichzelf nog anderhalve kans deze Tour.

Die kansen dienen zich volgens de Nederlander aan in de etappe van vrijdag en zondag. Zondag eindigen ze op de Champs-Élysées, maar ook voor vrijdag heeft hij hoop. 'Zondag is een zekere kans en vrijdag een halve kans. Echt vlak is het niet vrijdag, maar waarschijnlijk wel vlak genoeg voor een sprint', zo geeft hij aan bij Bureau Sport.

Daarvoor moet de sprinter van Team Sunweb woensdag en donderdag nog pittige bergdagen overleven. Daarin komt hij tot nu toe niet in de problemen voor de tijdslimiet. Zijn ploeggenoten scoren voornamelijk in de heuveletappes en dat is volgens Bol mede te danken aan de goede sfeer in de ploeg. 'Die is altijd goed geweest, ook toen het minder ging. Het begint bij goede benen, maar de sfeer is een grote factor voor het succes', aldus de Nederlander. (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws