Poels ziet Tour als voorbereiding klassiekers: 'Goede motivatie om te blijven' Tour de France

Poels ziet Tour als voorbereiding klassiekers: 'Goede motivatie om te blijven'

Door Lex Kersten 15 september 2020 | 21:50


Wout Poels kwam vroeg in de Tour de France ten val en daar ondervindt hij nog steeds hinder van. Elke dag gaat het met kleine stapjes vooruit. Daarin probeert hij van waarde te zijn voor kopman Mikel Landa en zichzelf voor te bereiden op de Ardennenklassiekers.

De Nederlander kon bij zijn nieuwe ploeg Bahrain McLaren eindelijk voor eigen kans gaan, maar door die plannen ging al snel een streep. Tot nu toe is hij alleen achteraan het peloton in beeld geweest: 'Maar het gaat met de dag beter', zo geeft hij aan bij NU.nl. 'Na de Tour zijn er mooie Ardennenklassiekers. Dat is een goede motivatie om hier te blijven. Ik had ook kunnen stoppen, maar door corona is dit al een raar jaar, met weinig opties op de kalender.'

Daarnaast wil Poels nog van waarde zijn voor kopman Landa. De Spanjaard staat zevende in het klassement op 2.16 van Primoz Roglic. 'Het is mooi om bij te dragen aan zijn succes. Inmiddels kan ik een bidonnetje halen en beter bij mijn ploeggenoten blijven. Vergeleken met de eerste week gaat het een stuk beter.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws