Dumoulin verklaart 'vogeltjesdans' en keuze voor tijdritfiets tijdens rustdag Tour de France

Dumoulin verklaart 'vogeltjesdans' en keuze voor tijdritfiets tijdens rustdag

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 11:30


Tom Dumoulin zit lekker in zijn vel, dat is wel duidelijk na een interview bij de NOS op dinsdagavond in De Avondetappe. De 29-jarige Nederlander rijdt deze Tour bij Jumbo-Visma een keer niet voor eigen kans en dus werden er vragen gesteld over andere dingen.

Het eerste punt: wat doet Dumoulin precies als hij op kop rijdt voor Primoz Roglic en hij de armen vaak naar buiten drukt. 'Dat is een teken dat ik ga staan. Als je gaat staan, heb je een moment dat je fiets even een beetje naar achteren komt en als Primoz dan net heel kort op mijn achterwiel zit, dan kan het zijn dat je een wiel aantikt en er overheen gaat. Uit veiligheid doe ik mijn armen even naar buiten, maar ik ben niet de enige hoor', zo legt hij zijn 'vogeltjesdans' uit.

Het andere gespreksonderwerp was de keuze van Dumoulin om op de rustdag, in tegenstelling tot zijn ploegmaats, op de tijdritfiets te trainen. Iedereen wist vanaf dat moment: Dumoulin heeft de tijdrit in de twintigste etappe naar La Planche des Belles Filles met rood omcirkeld. 'Ik heb wel ambitie, ja. Ik wil er gewoon volle bak voor gaan. Het is heel lang geleden dat ik een tijdrit heb gereden, dus dat wordt weer even heel erg spannend. De afgelopen maanden heb ik er niet veel op getraind, daarom wilde ik op de rustdag toch weer even dat gevoel met de tijdritfiets krijgen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws