Van Baarle steunt Bernal: 'Gek om hem overal de schuld van te geven' Tour de France

Van Baarle steunt Bernal: 'Gek om hem overal de schuld van te geven'

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 10:13


Dylan van Baarle heeft vrede met het feit dat zijn kopman Egan Bernal deze Tour de France nooit zijn ware gezicht toonde. De Nederlander kwam met INEOS Grenadiers naar Frankrijk om andermaal de Tour te winnen, maar die missie is mislukt.

'Teleurstellend voor ons allemaal dat het zo is gelopen, maar vooral voor hem. Het lijkt me alleen wat gek hem overal de schuld van te geven, ook al is iedereen twee weken lang voor hem in de weer geweest. We kwamen met heel andere ideeën naar de Tour dan wat het is geworden. Egan heeft het niet waargemaakt, maar dat hoort bij deze sport', zo blijft Van Baarle realistisch in De Telegraaf.

Het elastiek van de Colombiaan brak op de Grand Colombier, op de laatste dag voor de tweede rustdag. Bernal gaf dik zeven minuten toe op de andere favorieten. Voor de start van de zeventiende rit volgde opgave. 'Van mij hoeft hij zich niet bezwaard of schuldig te voelen. Als je de benen niet hebt, houdt het op, hè', aldus Van Baarle, die nu met INEOS voor ritwinst zal gaan. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws