Klassementsrenners klaar voor de strijd: Wat zeiden de kopmannen bij de start? Tour de France

Klassementsrenners klaar voor de strijd: Wat zeiden de kopmannen bij de start?

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 14:22


De klassementsrenners in de Tour de France mogen los in de zeventiende etappe. Met aankomst bovenop de Col de la Loze valt er veel te genieten en dus slijpt iedereen de messen. Wat hadden de kopmannen voor de start te vertellen?

Roglic: 'Absoluut de koninginnenrit'

Primoz Roglic zal de man zijn die moet verdedigen. Met een sterke ploeg bij Jumbo-Visma is hij klaar voor die battle. 'Het is absoluut de koninginnenrit van deze Tour. Het is een ongelofelijk zware klim, vooral in de laatste vier á vijf kilometer. Hopelijk heb ik de benen en we gaan zeker ons best doen.' (bron: Flashinterview na etappe 16)

Pogacar: 'Risico om aan te vallen'

Tadej Pogacar is vooralsnog de belangrijkste uitdager van Roglic, maar durft hij vroeg te gaan om tijd goed te maken? 'Het zal een risico zijn om aan te vallen, want iedereen die de Col de la Loze al eens heeft beklommen, weet hoe ongelofelijk zwaar hij is. Je hebt heel goede benen nodig om boven te komen. Ik hem 'm één keer gedaan tijdens de training en zelfs als je hem rustig op rijdt, is 'ie niet makkelijk.' (bron: NOS)

Powless: 'Urán is geweldig in vorm'

Rigoberto Urán heeft nog amper een minuut in beeld gereden, maar de Colombiaan van EF Pro Cycling staat gewoon weer derde in het klassement. En volgens ploegmaat Neilson Powless zit er nog wel wat in het vat. 'Rigoberto is geweldig in vorm. Hij vertelt bij het ontbijt nog grapjes en houdt de sfeer erin. We zitten in de derde week en hij heeft nog steeds die energie. Dat is een goed teken.' Zelf is Urán ook positief: 'Ik ben niet bang. Het is een zware etappe en een groot deel van deze wedstrijd staat vandaag op het spel.' (bron: EF Pro Cycling)

Porte: 'Rit die iedereen angst inboezemt'

Richie Porte is de nummer zes na zestien etappes. Wat kan hij in de schaduw van de rest? 'Het is de moeilijkste etappe en de zwaarste aankomst van deze Tour. Ik ben gemotiveerd en het wordt een mooie strijd. Het is een rit die iedereen angst inboezemt.' Ploegleider Steven de Jongh van Trek-Segafredo is alvast vol vertrouwen: 'Richie heeft de rit verkend, dus hij weet alles van de col. Zijn moraal is goed en wordt een wedstrijd met jezelf naar de top toe. De laatste vier á vijf kilometer wordt een man-tegen-man-gevecht. Dan kunnen de verschillen heel groot zijn.' (bron: NOS)

Landa: 'Als ik de benen heb, zal ik het proberen'

Mikel Landa had er zin in voor de zeventiende rit. De klimmer zagen we nog niet in het offensief, maar in de laatste dagen wil hij zeker iets proberen. 'Als ik de benen heb, zal ik het proberen. Het is een lastige Tour, want het tempo ligt heel hoog, waardoor het lastig is om aan te vallen. Maar dit zou een goede dag zijn voor een aanval.' (bron: Marca)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws