Tour-update: 17 september 2020: Zware bergrit, droog en veel meer koers Tour de France

Tour-update: 17 september 2020: Zware bergrit, droog en veel meer koers

Door Marijn van den Berge 17 september 2020 | 08:06


Na een loodzware aankomst op de Col de la Loze gaat het Tourpeloton donderdag verder met de laatste bergetappe in de Tour de France van dit jaar. Met vijf gecategoriseerde klimmen belooft het een slijtageslag te worden. Lees je helemaal bij met de Tour-update van In de Leiderstrui. 

Etappe 18, donderdag 17 september 2020: Méribel - La Roche-sur-Foron (175 km)

Meer informatie over het parcours en de favorieten kunt u vinden in onze voorbeschouwing. In de Leiderstrui verzorgt van start tot finish een liveblog met alle updates uit de koers en zal na afloop klaar staan met nieuws en reacties naar aanleiding van de rit.

Weersverwachting

De regen die verwacht werd voor de zeventiende etappe bleef uit en het lijkt ook in etappe 18 droog te blijven. Als er regen valt zal dat in het eerste gedeelte van de koers zijn, op de Cormet de Roselend en de Col des Saisies. Maar naarmate de etappe vordert wordt het droger, komt er meer zon en stijgt de temperatuur geleidelijk naar zo'n 25 graden.

Wat kun je gemist hebben?

Handige Links 

Wat gebeurt er nog meer?

Volop koers in de luwte van de grote Tour de France! Natuurlijk is er de Giro Rosa, waar zoveel succes is voor de Nederlandse vrouwen. Vandaag is er waarschijnlijk een sprintrit, maar een heuvel in de finale kan roet in het eten gooien. 

Verder wordt de derde etappe van de Ronde van Luxemburg verreden en rijdt Vincenzo Nibali zich warm voor de Giro in de Coppa Sabatini. Ook in Slowakije wordt gekoerst. Van al deze wedstrijden is na afloop een verslag op In de Leiderstrui te lezen.

Wielrennen op TV 17 september 2020

Tour de France (Finish rond 17.28 uur)

NOS (NPO2): Vanaf 12.40 uur
Sporza: Vanaf 13.30 uur (vanaf 11.55 uur op Canvas)
Eurosport: Vanaf 12.10 uur
In de Leiderstrui: Liveblog

Avondprogramma's

Vive le Vélo (Één): 21.30 uur
De Avondetappe (NPO1): 21.35 uur


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws