BORA-hansgrohe kondigt aanval aan: 'Vrijdag gaan we vol gas voor Sagan' Tour de France

BORA-hansgrohe kondigt aanval aan: 'Vrijdag gaan we vol gas voor Sagan'

Door Bram van der Ploeg 18 september 2020 | 10:36


Sam Bennett zit stevig in de groene trui. Zijn voorsprong op Peter Sagan bedraagt 52 punten en er zijn nog maar twee etappes te rijden waarin punten kunnen worden gepakt. BORA-hansgrohe kondigt aan dat het er tot in Parijs alles aan zal doen om Sagan alsnog in het groen te krijgen.

'Vrijdag gaan we vol gas voor Peter. We willen een etappe winnen met hem en daarvoor hebben we nog twee kansen', vertelt ploegmaat Lennard Kämna aan Cycling Weekly. BORA-hansgrohe nam deze Tour al vaker het heft in handen, maar Sagan slaagde er nog niet in om dat harde werk af te ronden. De vraag is ook of de etappe van vrijdag zwaar genoeg is om sprinters zoals Bennett te lossen.

De Ier van Deceuninck-Quick-Step is zelf in ieder geval vrij rustig. 'Ik moest in de achttiende etappe Sagan volgen en hem verslaan in de tussensprint, de rest van de rit was niet zo plezierig. Ik heb nu 52 punten voorsprong en dat is een veilige marge, mochten we nog tegen iets aanlopen. Ik probeer er niet aan te denken hoe dicht ik bij de groene trui ben. Ik probeer het dag voor dag te bekijken.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws