Jumbo-Visma hakt knoop door: Van Aert gaat voluit in de tijdrit Tour de France

Jumbo-Visma hakt knoop door: Van Aert gaat voluit in de tijdrit

Door Tom van der Salm 19 september 2020 | 12:41


Goed nieuws voor de Belgische (en alle andere wielerliefhebbende) lezers: Wout van Aert zal voluit gaan in de tijdrit naar La Planche des Belles Filles op zaterdag. Dat heeft Head of Performance Mathieu Heijboer van Jumbo-Visma bevestigd in gesprek met In het Wiel.

'Het plan is, en dat hebben we samen besloten, dat Wout gewoon voluit gaat in de tijdrit', geeft Heijboer aan. Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam vragen of de Belg kans heeft op een overwinning. 'Ja, dat kan. Maar dan zal hij wel met dertig/veertig seconden voorsprong op Primoz Roglic aan de slotklim moeten beginnen.' Eerder was er nog sprake van dat Van Aert de tijdrit mogelijk niet vol zou rijden, met het oog op het WK van volgende week.

Tom Dumoulin staat voor het eerst in lange tijd weer aan het start van een tijdrit, en ook in hem heeft Heijboer vertrouwen. 'Ik zie Tom zeker meedoen voor top tien, maar stiekem hoop ik dat hij mee kan strijden voor de zege. Dat is echter nog even afwachten', aldus de coach van Jumbo-Visma tegenover de mannen van AD

Voordeel en nadeel voor Roglic

Primoz Roglic is dé te kloppen man op zaterdag. Het weer (er wordt vooral wind tegen voorzien) zou in het voordeel moeten zijn van Roglic, denkt Heijboer. 'Primoz kan zich erg klein maken, is heel aerodynamisch, en dan ook nog in staat zijn vermogen te behouden. We zien de strijd met vertrouwen tegemoet.' Een potentieel nadeel kan het pak zijn. Roglic rijdt in de gele trui en moet dus een tricot van de organisatie aan. 'Dat is zonde. We zijn het hele jaar, samen met onze kledingsponsor AGU, aan het ontwikkelen. En dan mag je dat pak in de belangrijkste tijdrit van het jaar niet aan. Daar mag de sport wel stappen in maken.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

stevens.frank@hotmail.com
19 Sep 2020 om 07:28

Als dat geen goed nieuws is!
De drie beste tijden, voor Wout, Tom en Primoz! Dat zou zo wel eens kunnen!
We kijken er deze namiddag reikhalzend naar uit! :-)

Reageer


Meer nieuws