Tour de France etappe 20 | Mas en Landa schieten top vijf in Tour de France

Tour de France etappe 20 | Mas en Landa schieten top vijf in

Door Tom van der Salm 19 september 2020 | 22:15


Zo, allemaal bijgekomen? Eén van de spannendste ritten uit de recente geschiedenis van de Tour de France heeft zich zaterdag voltrokken. De anticlimax der anticlimaxen, met Tadej Pogacar als gelukkige winnaar en Primoz Roglic als teleurgestelde verliezer. De reacties leest u bij In de Leiderstrui!

We hebben een losse reactie van:
- Tadej Pogacar
- Wout van Aert
- Tom Dumoulin
- Primoz Roglic
- Richie Porte
- Miguel Ángel López en Adam Yates

Landa naar vier: 'Ik ben blij'

Mikel Landa bewees zowaar eens ook tegen de klok te kunnen rijden. De Bask, vaak matig in de tijdritten, steeg zelfs naar plek vier in de Tour de France. 'Het is goed dat ik de Tour zo ben geëindigd, ik ben content met hoe het is gelopen. De ploeg heeft mij gedurende deze drie weken goed gesteund', aldus Landa via de sociale kanalen van zijn team.

Mas sluipt top vijf binnen: 'Goed voor het Spaanse wielrennen'

De Haimar Zubeldia-award van dit jaar kan wel eens naar Enric Mas gaan. De Spanjaard van Movistar volgde, volgde en nog eens volgde. Maar eindigt na drie weken wel knap als vijfde in de grootste wielerkoers van het jaar. 'We zijn elke dag beter geworden, ook als team. Ik voelde me niet zo goed aan het begin van de Tour, dus uiteindelijk ben ik zeer tevreden. Volgend jaar hoop ik beter te doen', blikt Mas alvast vooruit op de site van zijn ploeg Movistar.

Carapaz verliest bollen aan Pogacar

Het leek zo'n mooie deal, donderdag. Michal Kwiatkowski de ritzege en Richard Carapaz de bergtrui. Maar dat was zonder een ijzersterke Pogacar gerekend, zo beseft ook de Ecuadoriaan. 'Ik heb alles gegeven om mijn trui te behouden, maar er was iemand simpelweg beter', geeft Carapaz aan via Twitter. 'Proficiat Pogacar!'

Bennett droomt van slotrit

Als Ier is Sam Bennett het op St. Patrick's Day elk jaar wel gewend om feestelijk in het groen te zijn, maar morgen zal voor hem net zo voelen als de jaarlijkse Ierse feestdag in maart. Hij wil ook nog voor de ritzege gaan op de Champs Elyseés. 'Het zou geweldig zijn om in mijn groene trui te kunnen winnen in Parijs, maar er zijn er meer die dat willen.' 

President Macron vindt ontspanning in tijden van corona

Als echte Fransman zat Emmanuel Macron, president van het land, natuurlijk trouw voor de tv bij het slotakkoord van de Ronde van Frankrijk. De politieke voorman, die afgelopen week nog aanwezig was in de wielerwedstrijd, sprak na afloop van de rit zijn genoegen uit over de wielerwedstrijd. 'Zelfs in september is de Tour magisch', jubelde Macron op Twitter. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws