Hirschi (Sunweb) uitgeroepen tot strijdlustigste renner van Tour de France Tour de France

Hirschi (Sunweb) uitgeroepen tot strijdlustigste renner van Tour de France

Door Tom van der Salm 19 september 2020 | 17:25


Marc Hirschi mag een prachtig rood rugnummer in zijn Zwitserse huis stallen. De renner van Team Sunweb is namelijk uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de Tour de France, een juryverkiezing voor renners die zich gedurende de drie weken aanvallend hebben getoond.

Hirschi toonde zijn goede wil al in het openingsweekend, toen hij in de tweede rit samen met Julian Alaphilippe en Adam Yates ten strijde trok. Daar moest hij nog genoegen nemen met plek twee, maar de intenties waren duidelijk: Hirschi ging nog mooie dingen laten zien deze Tour. 

En zo geschiedde, in de tweede en derde week reed de jonge Zwitser meermaals in de aanval. De kers op de taart kwam in rit twaalf. Hirschi won die rit glansrijk, na drie dagen eerder net voor de finish te zijn ingehaald door de klassementstoppers. De renner van Sunweb pakte daar ook een goede positie in het bergklassement, maar zag de polka dots aan zich voorbij gaan door een valpartij in rit negentien. Als pleister op de wonde staat hij nu alsnog voor de Arc d'Triomphe op zondagavond, door de superstrijdlust. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws