Klap Pogacar komt hard aan bij Zeeman: 'Hij heeft ons vermorzeld' Tour de France

Klap Pogacar komt hard aan bij Zeeman: 'Hij heeft ons vermorzeld'

Door Jannick van der Hooft 20 september 2020 | 08:28


Merijn Zeeman kon door een straf van de jury niet aanwezig zijn als ploegleider bij de beslissende tijdrit in de twintigste etappe van de Tour de France, maar zag zijn ploeg wel vanaf de zijlijn de zege door de vingers glippen. 'Toen draaide mijn maag wel een beetje om', laat hij bij de NOS weten in De Avondetappe.

Door een aanvaring met een UCI-commissaris moest Zeeman genogen nemen met het opnemen van tussentijden langs het parcours van zijn renners bij Jumbo-Visma. Via de verslaggeving was hij getuige van de bizarre ontknoping van de Tour de France, waar een ontketende Tadej Pogacar de gele trui van Primoz Roglic wist over te nemen: 'We hebben een tegenstander getroffen die zichzelf overtroffen heeft. Hij was veel beter dan wij waren, terwijl we met drie renners in de top vijf eindigden. Hij heeft ons vermorzeld.'

Zeeman teleurgesteld, maar relativeert: 'Herinneringen nemen ze ons niet af'

Bij Jumbo-Visma was men overtuigd dat de 57 seconden voorsprong van Roglic voorafgaand aan de tijdrit genoeg zouden zijn voor de eindzege. Misschien wel daarom kwam de klap bij Zeeman en co nóg wat harder aan. 'Wij zijn superverdrietig', zegt hij. 'En triest dat het ons uit de handen is geglipt. Deze ploeg had het verdiend. Dat is heel hard.' De ploegleider heeft te doen met zijn kopman: 'Het was hem zó gegund.'

Ondanks de klap kan Zeeman 's avonds ook alweer een klein beetje relativeren. 'We hebben erg veel meegemaakt. Het klinkt misschien raar, maar ik kijk met veel plezier terug op de voorbereiding. Uiteindelijk is sport verhalen maken met elkaar: herinneringen en ervaringen opdoen. Die nemen ze ons niet meer af.' (Foto: Shoot me too / Instagram: @remogino1 )

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Experto
20 Sep 2020 om 11:17

Vergeet Jan Janssen aub niet!

Experto
20 Sep 2020 om 11:13

Jan Janssen!!!!!

Aart Planck
20 Sep 2020 om 10:29

Roglic deed in 2018 precies hetzelfde. Hij stond bij een soortgelijke tijdrit op de laatste echte dag 3e en 'zou' zelfs Tom van de tweede plaats gaan stoten. Er gebeurde echter exact hetzelfde als dit keer. Hij bakte er niets van en moest zelfs zijn podium opgeven ten gunste van Froome. Geen verrassing dus. Hier zit een structureel probleem. Verder kleeft het op de laatste dag verliezen van de leiderstrui (of podium) toch wel heel opvallend aan NL vast. Dumoulin, Kruiswijk (meerder keren), Mollema (meerdere keren), Gesink, Kelderman. En nu dan Roglic voor een NL-team. Het zijn sinds Fignon hooguit 3 andere renners geweest die dit zijn overkomen.

Reageer


Meer nieuws