Pogacar overladen met lovende woorden, ook Roglic gecomplimenteerd Tour de France

Pogacar overladen met lovende woorden, ook Roglic gecomplimenteerd

Door Jannick van der Hooft 21 september 2020 | 08:43


Tadej Pogacar wist op spectaculaire wijze de Tour de France naar zijn hand te zetten in de tijdrit van afgelopen zaterdag. Nu de grootste wielerwedstrijd van het jaar erop zit, zijn de media lyrisch over het toptalent. Ook zijn landgenoot Primoz Roglic kan enkele complimenten bijschrijven.

'Tadej de grote', zo siert de jonge Sloveen op de voorpagina van het sportkatern van het AD. Bij De Telegraaf is eveneens ruimte gemaakt voor de kersverse Tourwinnaar. Hij poseert met zijn gele trui en vriendin op de foto. 'Een ultiem cadeau', is het bijschrift, refererend naar de verjaardag van de Sloveen deze maandag. De Volkskrant roemt de renner van UAE Team Emirates om zijn kwaliteiten op jonge leeftijd: 'Piepjong en pijlsnel.'

Uiteraard is men in het buitenland ook op de hoogte van de prestatie van Pogacar. Het Nieuwsblad roemt hem om de manier waarop hij de Tour de France 'op zijn kop' heeft gezet. Ook staat zijn gezicht op de voorpagina van het toonaangevende Franse sportblad L'Équipe met de zin: 'Ik had een vrije geest.' Gazzetta dello Sport spreekt zelfs van een 'revolutie'.

Complimenten voor Roglic

Waar er de afgelopen dagen wat kritiek bestond op de koerswijze van Jumbo-Visma, kan Roglic bij een aantal kranten rekenen op steun. Men beschrijft de prijzenswaardige manier waarop hij met zijn verlies weet om te gaan. 'Roglic is groots, ook als verliezer', kopt het AD. De foto waarbij beide Slovenen hand in hand met elkaar fietsen in de slotetappe is de hoofdfoto van het sportdeel van Het Nieuwsblad: 'Zelfs Roglic gunt het Pogacar.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws