Ook Tourpool In de Leiderstrui eindigt in thriller, Roel van Peperstraten wint Tour de France

Ook Tourpool In de Leiderstrui eindigt in thriller, Roel van Peperstraten wint

Door Marijn van den Berge 21 september 2020 | 18:20


Wat een dramatisch einde van de Tour de France hebben we meegemaakt. Primoz Roglic verspilde zijn geliefde geel op La Planche des Belles Filles, een dag voor het einde. Even dramatisch was wel het einde van de Tourpool van In de Leiderstrui. Want pas in Parijs kunnen we de balans opmaken en dat is dan ook gebeurd.

Lang leek het erop dat Jeffrey van de Vondervoort oppermachtig en soeverein naar de eindzege ging. Helaas voor hem zakte ook hij in de slotfase terug. Hij verloor de leiding al enkele dagen voor het einde, maar bleef nog hoog staan. Met de eindpunten toegevoegd kelderde hij echter catastrofaal van plaats 4 naar plaats 29. Geen prijzen dus, maar toch kudo's voor de man die bijna de hele Tour aan kop stond.

Ook de constante nummer 2, Mia Loeffen, maakte een vrije val naar plaats 36. Maar waar mensen kelderen, schieten er ook als een komeet omhoog. Dat was bijvoorbeeld zo voor de nipte nummer 15, Joris Moes, die 35 plaatsen steeg. Of de nummer 12, Antoinette van Beers, die 26 plaatsen omhoog schoot. En ook Jeroen van Son deed goede zaken en schoot met liefst 28 plaatsen winst omhoog naar de tweede plaats.

Maar er kan er maar één de beste zijn. Hij nam de leiding enkele dagen voor het einde al over dankzij constante prestaties van Roglic, Pogacar en Wout van Aert en ook in Parijs wist niemand Roel van Peperstraten nog van de troon te stoten. Met 2413 punten bleef hij Jeroen van Son (2386) en Ron van Garderen (2380) ruim voor. Achter Van Peperstraten was het ontzettend spannend en zijn alle deelnemers met minimale verschillen op elkaar geëindigd.

Van Peperstraten maakte de juiste keuzes en haalde met al zijn renners punten binnen. Roglic en Pogacar natuurlijk als grootverdieners, maar ook met Sam Bennett en Peter Sagan, die meer dan 200 punten voor Van Peperstraten binnenhaalden. En hij maakte de keuze voor een Wout van Aert in vorm. Waar velen toch afzagen van het selecteren van de Belg omdat hij een knechtenrol zou hebben, durfde Van Peperstraten de gok aan. En met succes. Hij wint de Tourpool van In de Leiderstrui en kan met zijn gewonnen Jumbo-Visma-shirt gaan fantaseren dat hij WvA zelf is.

Aan alle winnaars: gefeliciteerd!

Eindklassement Tourpool In de Leiderstrui

1. Roel van Peperstraten 2413 (Prijs: Jumbo-Visma wielershirt)
2. Jeroen van Son 2386 (Prijs: Boek ‘Joop Zoetemelk – Ongezien’)
3. Ron van Garderen 2380 (Prijs: Cycology T-shirt)
4. Walter Advocaat 2371 (Prijs: Boek ‘De man en zijn wielerverhalen’)
5. Frank van Roovert 2359 (Prijs: Koershoesje)
6. Bram van den Oever 2349 (Prijs: ‘Gone riding’ deurmat)
7. Jur Janse 2349 (Prijs: Boek ‘Tom Dumoulin’ 2020 editie)
8. Peter van Kempen 2348 (Prijs: Koerspretpakket bierpakket)
9. Jasper van den Berg 2345 (Prijs: Beeldje ‘Gele trui’)
10. Ronald Boelens 2334 (Prijs: Boek ‘Een dag uit het leven van Thomas De Gendt’)
11. Thijs Verkoulen 2326 (Prijs: Premium Pack Fiets Naamstickers)
12. Antoinette van Beers 2324 (Prijs: Premium Pack Fiets Naamstickers)
13. Hay Haenen 2324 (Prijs: Premium Pack Fiets Naamstickers)
14. Gé van Horne 2322 (Prijs: Premium Pack Fiets Naamstickers)
15. Joris Moes 2315 (Prijs: Premium Pack Fiets Naamstickers)
16. Frans Verkoulen 2305
17. Ruud Loeffen 2305
18. Wilfred Knobben 2294
19. Nick de Jong 2281
20. Erik Loeffen 2263

Check het volledige klassement hier!

(Foto: Sirotti)


De Tour de France is dan wel voorbij, maar het wielerjaar begint pas. Over enkele weken staat alweer de Giro d'Italia voor de deur. Ook dan organiseert In de Leiderstrui een pool in samenwerking met Poules.com. Doe je ook (weer) mee? 

In de week van 21 september zal de Giropool van In de Leiderstrui online komen op Poules.com. Wil je meedoen, houd dan onze kanalen in de gaten of check op Poules.com of onze pool al online staat! De prijzen zullen in aanloop naar de Giro bekend worden gemaakt.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws