[Update] Sivakov wacht met naturalisatie: 'Gecompliceerde situatie' Tour de France

[Update] Sivakov wacht met naturalisatie: 'Gecompliceerde situatie'

Door Jannick van der Hooft 20 oktober 2020 | 09:20


Pavel Sivakov zal in de toekomst mogelijk geen Russisch vlaggetje meer achter zijn naam krijgen in rituitslagen: de renner van Team INEOS Grenadiers overweegt namelijk om zijn nationaliteit naar de Franse te veranderen.

Dat nieuws maakte Sivakov bekend tegenover de microfoon van France Télévisions. 'Frankrijk is mijn thuis', liet hij na afloop van de Tour de France weten. 'Ik heb liefde voor dit land en het is de plek waar ik in aanraking ben gekomen met het wielrennen. Ik moet het nog een keer bespreken met mijn familie, maar de kans dat ik de stap maak, is groot. Ook ga ik gesprekken voeren met Thomas Voeckler (bondscoach van de Fransen, red.).'

Sivakov is een kind van twee Russische ouders, maar werd geboren in Italië. Zijn complete jeugd bracht hij door in Frankrijk, waardoor hij ook een paspoort van dat land in bezit heeft. Alle internationale wedstrijden kwam hij echter uit in dienst van Rusland.

Sivakov is niet de eerste Rus die erover nadenkt zijn nationaliteit te veranderen. Eerder liet ook landgenoot Ilnur Zakarin al weten te overwegen voor een ander land uit te komen. Hij wilde dat doen voor Cyprus, waar hij woonachtig is. In het geval van Zakarin speelde de mogelijke uitsluiting van Rusland voor de Olympische Spelen een rol.

Update - 20 oktober 2020 (10.10 uur): Sivakov blijft voorlopig uitkomen voor Rusland

Pavel Sivakov heeft besloten zijn naturalisatie tot Fransman nog enige tijd uit te stellen, zo vertelt hij bij Eurosport. 'Het is een gecompliceerde situatie', vertelt de Russische coureur die opgroeide in Frankrijk.

'Ik wil graag voor het Franse team uitkomen', legt Sivakov uit. 'Maar als ik dat nu doe, mis ik de Olympische Spelen in Tokio. Dit is mogelijk de enige keer in mijn carrière dat het parcours van de olympische wegrit me ligt en ik wil die kans niet missen. Om die reden blijf ik voorlopig Russisch. Ik sta nog altijd open om voor Frankrijk uit te komen, maar het is voor nu een carrièretechnische keuze.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws