[Update] Geruchten Tour 2021: 'Alpe d'Huez, Tignes en klim in Baskenland' Tour de France

[Update] Geruchten Tour 2021: 'Alpe d'Huez, Tignes en klim in Baskenland'

Door Tom van der Salm 17 oktober 2020 | 08:25


(6 oktober 2020_ Zoals elk jaar heeft het twitteraccount La Flamme Rouge een onderzoek lopen naar de geruchten over het parcours van de Tour de France. Het parcours is nog allerminst zeker, maar het lijkt erop dat de kilometers tegen de klok talrijk gaan zijn.

De eerste slag voor het klassement zou volgens de huidige geruchten al op de tweede dag geslagen kunnen worden, op de Mûr-de-Bretagne. Verder lijkt de eerste week voornamelijk vlak te zijn. De vijfde etappe zou echter een stevige tijdrit van wel vijftig kilometer zijn. Deze zou van Changé naar Laval leiden.

Dat is niet de enige tijdrit, want op de voorlaatste dag zou er nog eentje op de planning staan. Muziek in de oren van Tom Dumoulin, zou je zeggen, maar dat is nog niet alles. De vijftiende etappe wordt een stevige bergrit die in Andorra zal eindigen. Hier heeft Dumoulin nog mooie herinneringen liggen uit 2016, waardoor hij al likkebaardend naar de geruchten kan kijken.

Update - 17 oktober 2020 (08.25 uur): 'Ook Alpe d'Huez in parcours Tour de France 2020'

Het parcours van de Ronde van Frankrijk in 2021 wordt beetje bij beetje ontfutseld. Het Franse medium Actu komt nu met nieuwe informatie over de hellingen die de renners komend jaar te wachten staan. Zo zou de Tour voor het eerst sinds 2018 weer een aankomst plannen op Alpe d'Huez. Destijds won Geraint Thomas op de 'Nederlandse berg'.

Daarnaast staat er naar verluidt ook een aankomst gepland in Tignes, de plaats waar de renners in de befaamde afgelaste sneeuwrit in 2019 eigenlijk naar toe zouden rijden. Tevens staat er een aankomst gepland op de Col de Bagargui in Baskenland, een klim met stijgingspercentages tot 11%. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws