Jumbo-Visma wil die Tourtitel: 'Pogacar met andere strategie verslaan' Tour de France

Jumbo-Visma wil die Tourtitel: 'Pogacar met andere strategie verslaan'

Door Bram van der Ploeg 09 oktober 2020 | 10:31


Jumbo-Visma blijft zich ook komend seizoen volledig focussen op de Tour de France en de eerste gele trui uit de ploeghistorie. Met Primoz Roglic was het team al heel dichtbij, maar volgens sportief directeur Merijn Zeeman kan het nóg beter.

'De Tour de France winnen gaat om fysieke capaciteiten, maar ook om strategie. Ons eerste plan was om met drie kopmannen naar de Tour te gaan: Kruijswijk, Dumoulin en Roglic. Kruijswijk kon niet starten, Dumoulin was nog niet op het niveau om de Tour te kunnen winnen. We moesten alles op Roglic zetten', zo legt Zeeman in Het Laatste Nieuws uit waarom de Tour ondanks de enorme overmacht van Jumbo-Visma nog lang niet ideaal was. 

'We moeten afwachten wat het parcours van de Tour volgend jaar wordt. Als we volgend jaar wel met drie kopmannen kunnen starten, kunnen we met een andere strategie Pogacar trachten te verslaan', vervolgt hij. 'Pogacar was dit jaar fysiek gezien, over drie weken, beter dan wij. Zo eerlijk moeten we zijn. Dus moeten we iets anders bedenken. Het gaat om het talent van de renners, gecombineerd met de begeleiding van het team. We moeten lessen trekken. We moeten ook de motivatie vinden om nog beter te worden. Want we willen zo graag de Tour de France winnen. Dat zullen we de komende jaren blijven proberen.' (foto: Shootmetoo.nl/@remogino1)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

a.mulken@planet.nl
9 Oct 2020 om 16:47

dan zullen jullie een andere tactiek moeten toepassen minimaal 2 renners van jullie binnen de minuut en om de beurt aanvallen.

JohnvdWeijdeven
9 Oct 2020 om 13:23

Ik zou beginnen met het Contract van Wout van Aert open te breken en verlengen.

Reageer


Meer nieuws