Van der Poel neemt in 2021 deel aan de Tour de France Tour de France

Van der Poel neemt in 2021 deel aan de Tour de France

Door Tom van der Salm 17 oktober 2020 | 08:05


Mathieu van der Poel heeft het voornemen om in 2021 voor het eerst zijn opwachting te maken in de Tour de France, zo vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. Voor Van der Poel wordt de Tour van 2021 zijn eerste grote ronde in zijn loopbaan.

Door het binnenhalen van de benodigde punten en de bijbehorende koppositie in de Europe Tour kan Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel, in 2021 rekenen op een startbewijs voor alle grote WorldTour-wedstrijden. Die luxe wil de Nederlandse veelvraat dus gebruiken om voor het eerst zijn opwachting te maken in de Ronde van Frankrijk.

Eerder lekte al uit dat Tourdirecteur Christian Prudhomme op de begrafenis van Raymond Poulidor, de opa van Van der Poel, had beloofd dat de Nederlands kampioen in 2021 kon rekenen op een startbewijs voor de Tour. Die belofte hoeft Prudhomme niet waar te maken door de puike prestaties van Alpecin-Fenix in de Europese wedstrijden.

Van der Poel: 'Het zal nog een hele puzzel worden'

Voor Van der Poel zal 2021 een jaar worden met vele gezichten, met ook de Olympische Spelen in Tokio op het programma. Daar wil hij scoren in het mountainbiken. 'In principe ga ik voor een combinatie Tour-Spelen volgend jaar. Ook al weet ik dat het niet eenvoudig zal zijn en dat het nog een hele puzzel zal worden', zegt de Nederlander over zijn programma. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws