Like ons!
Van Kessel profiteert van afwezigen en wint Soudal Classic in Leuven

Veldrijden

Van Kessel profiteert van afwezigen en wint Soudal Classic in Leuven

Corné van Kessel heeft de Soudal Classic Cyclocross in Leuven naar zich toegetrokken. Dit deed hij ten koste van zijn naaste belager Clément Venturini. Nummer drie Michael Vanthourenhout volgde op gepaste afstand.

De cross in Leuven was vooral een tweestrijd tussen Van Kessel en Venturini. De Franse kampioen ging als een speer van start en nam resoluut de koppositie. Het treintje dat hem achtervolgde bestond uit Van Kessel, Kevin Pauwels en Thijs Aerts. Aerts moest echter al vrij snel lossen, waardoor er voorin drie mannen overbleven.

Van die drie was het Pauwels die als eerste de fout in ging: hij raakte achterop na een valpartij. Vanaf dat moment ging het alleen nog tussen Van Kessel en Venturini, die elkaar niks cadeau gaven. Op ongeveer twintig minuten voor het einde van de race viel dan toch de beslissing: Venturini nam een verkeerd spoor en kwam ten val. Hij verloor zo'n dertig seconden en zijn harde werk ten spijt wist hij Van Kessel niet meer te achterhalen.

Vanthourenhout bleek van alle overige renners het sterkst: hij greep het brons. Voor Van Kessel was het de tweede overwinning van het seizoen, nadat hij ook in Hasselt de overwinning al had gepakt.

Uitslag
1. Corné van Kessel in 59'57"

2. Clément Venturini (Fra) op 10"
3. Michael Vanthourenhout (Bel) 18"
4. Kevin Pauwels (Bel) 24"
5. Eli Iserbyt (Bel) 32"
6. Daan Soete (Bel) 1'06"
7. Gianni Vermeersch (Bel) z.t.
8. Rob Peeters (Bel) 1'18"
9. David van der Poel 1'20"
10. Jim Aernouts (Bel) z.t.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven