Férrand-Prevot wijzigt plan en rijdt WK veldrijden in Valkenburg Veldrijden

Férrand-Prevot wijzigt plan en rijdt WK veldrijden in Valkenburg

Door Victor-Jan Vanparijs 15 januari 2018 | 18:00


Pauline Férrand-Prevot heeft haar deelname aan het WK veldrijden in Valkenburg bevestigd. De Française werd dit weekend nog voor de derde keer nationaal kampioen in Quelneuc.

Normaal gezien zou het nationaal kampioenschap de laatste veldrit van het seizoen zijn voor PFP. De goede prestaties van de voorbije weken smaken echter naar meer. De allroundster heeft haar veldritseizoen daarom met enkele weken verlengd. In aanloop naar het WK heeft ze ook nog de wereldbekerwedstrijden van Nommay (21 januari) en Hoogerheide (28 januari) aan haar kalender toegevoegd.

'Samen met mijn ploeg heb ik besloten om door te gaan tot het WK', aldus de Française tegen Cyclingnews. 'Ik voel me nog goed en fris. Het parcours in Valkenburg ligt me erg goed. Ik probeer de komende wereldbekerwedstrijden zo goed mogelijk te rijden om een betere startpositie te krijgen in Valkenburg. Nommay en Hoogerheide zijn mijn laatste voorbereidingen.' 

Férrand-Prevot is dit seizoen na twee jaar afwezigheid weer te bewonderen in het veld, nadat onder meer blessureleed en ziektes haar afremden. Met een overwinning in de Druivencross en een hele rits top-5 noteringen liet de Française zien nog steeds een aardig stukje door het veld te kunnen fietsen. Eerder werd PFP al wereldkampioene in 2015, toen ze Sanne Cant versloeg in het Tsjechische Tabor.

Het WK in Valkenburg vindt plaats in het weekend van 3 en 4 februari. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws