Like ons!
Lars van der Haar wint eerste cross van het seizoen, twee valpartijen Van Aert

Veldrijden

Lars van der Haar wint eerste cross van het seizoen, twee valpartijen Van Aert

Lars van der Haar heeft de eerste cyclocross van het seizoen gewonnen. De renner van Telenet-Fidea Lions was de sterkste in Geraardsbergen. Wout Van Aert leek aanvankelijk de sterkste, maar door twee valpartijen moest hij zijn meerdere in de Nederlander erkennen. Daan Soete werd derde.

Vanaf de start was het meteen chaos. In de gevaarlijke afdaling ging Quinten Hermans onderuit. De renner van Telenet Fidea Lions bleef ongedeerd en kon weer verder. Vooraan sleurde Tim Merlier aan kop met Michael Vanthourenhout en Van der Haar in zijn spoor. Ook Van Aert zat goed gepositioneerd op de eerste passage van de Muur van Geraardsbergen.

Na de Muur volgde de Kapelmuur  en Van Aert versnelde en alleen Corné van Kessel kon de wereldkampioen direct volgen, maar de volgende demarrage was Van Kessel te machtig. Van Aert leek er alleen vandoor te gaan, maar hij kreeg Vanthourenhout mee in zijn wiel. Uiteindelijk was het tempo ook voor de renner van Marlux-Bingoal te hoog en moest hij de man uit Herentals laten gaan.

Valpartij Van Aert

Van Aert bouwde vervolgens zijn voorsprong alleen maar verder uit en de overwinning leek hem niet meer te kunnen ontgaan. Met een minuut voorsprong ging de Belg plots tegen de grond en met een kapotte fiets zat er niks anders op dan naar de materiaalpost lopen. Van der Haar profiteerde daarvan en haalde de pechvogel in.

Van Aert weigerde de strijd op te geven en begon aan een grote inhaalrace. Op het moment dat de bel van de laatste ronde klonk, lag de Vlaming nog maar elf seconden achter op Van der Haar. Het gat werd steeds kleiner en Van Aert nam alle risico’s. Zoveel dat hij zelfs nog een keer onderuit ging. Van der Haar bleef wel overeind en won zo de eerste cyclocross van het seizoen.

Lechner wint bij de dames

Eva Lechner heeft de eerste Belgische veldrit van het seizoen gewonnen. Op de Muur van Geraardsbergen maakte Alice Maria Arzuffi het Italiaans feestje compleet door als tweede te eindigen. Den Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado pakte de derde plaats.

Foto: printscreen

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven