Like ons!
Van der Poel ondanks enkelblessure veruit de sterkste in Gieten

Veldrijden

Van der Poel ondanks enkelblessure veruit de sterkste in Gieten

Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Superprestige-cross in Gieten gewonnen. Zaterdag liep de 23-jarige wielrenner van Corendon-Circus nog verrekte enkelbanden op bij een val in de Brico Cross van Lokeren. Ondanks zijn blessure was de Nederlander superieur. Wout Van Aert werd tweede op geruime achterstand van zijn grote concurrent.

Twijfel rondom starten

Vooraf was er veel twijfel rondom het starten van de uiteindelijke winnaar. Na zijn val van zaterdag werd er even gevreesd voor een zware blessure. Ondanks de vrees voor een zwaar kwetsuur besloot Van der Poel nog geen streep te zetten door de Superprestige-cross.

Na een uitgebreid onderzoek werd er geconcludeerd dat zijn enkelbanden verrekt waren. De Europees Kampioen reisde met vraagtekens af naar Gieten, maar besloot aan het begin van de middag om toch van start te gaan in Drenthe.

Favorieten gelijk weg

Vanaf de start was het oorlog en Van Aert en Van der Poel gingen er met zijn tweeën vandoor. De topfavorieten leken aanvankelijk aan elkaar gewaagd, maar na twee ronden kon de Belg het wiel van zijn concurrent niet meer houden. Van der Poel liep steeds verder uit op de wereldkampioen en gaf zijn voorsprong niet meer weg.(foto:screenshot)

Uitslag Superprestige-cross Gieten

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout Van Aert +0.31
  3. Toon Aerts +1.30

Stand Superprestige-cross

  1. Mathieu van der Poel 15 punten
  2. Wout van Aert 14 punten
  3. Toon Aerts 13 punten

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven