Like ons!
Sweeck profiteert van valpartij Vanthourenhout en pakt winst in Neerpelt

Veldrijden

Sweeck profiteert van valpartij Vanthourenhout en pakt winst in Neerpelt

Laurens Sweeck heeft de eerste cross van de Soudal Classics gewonnen. De Belg was vijf rondes voor het einde over met Michael Vanthourenhout, toen die laatste viel. Zodoende kon de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice naar de zege soleren.

Met nog vier rondes te gaan had Sweeck vijf seconden voorsprong en die breidde hij uit tot tien seconden met drie rondes voor het einde. Toen zette de Duitse Marcel Meisen echter de achtervolging in en verkleinde het gat tot zeven seconden.

Een ronde voor het einde was er echter al duidelijk wie er ging winnen. Meisen kon het tempo niet volgen en moest dertien tellen toegeven bij het horen van de bel. De Duitser moest genoegen nemen met een tweede plaats. David van der Poel completeert het podium. Voor Sweeck was het zijn derde zege op rij in Neerpelt.

Uitslag GP Neerpelt mannen

1. Laurens Sweeck
2. Marcel Meisen
3. David van der Poel
4. Diether Sweeck
5. Tom Meeusen

Bij de vrouwen won Denise Betsema, bij afwezigheid van onder meer Sanne Cant, Marianne Vos en Annemarie Worst. Ze reed in de eerste ronde weg samen met Maud Kaptheijns, maar deze moest Betsema al snel laten gaan. De Nederlandse werd nooit meer teruggezien.

Uitslag GP Neerpelt vrouwen

1. Denise Betsema
2. Ceylin Alvarado
3. Laura Verdonschot
4. Loes Sels
5. Maud Kaptheijns

(Foto: Instagram Laurens Sweeck)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven