Like ons!
Van der Poel stort volledig in op de Koppenberg; ijzersterke Aerts zegeviert

Veldrijden

Van der Poel stort volledig in op de Koppenberg; ijzersterke Aerts zegeviert

Toon Aerts heeft de veldrit op de Koppenberg gewonnen. De race, onderdeel van de DVV Trofee, beloofde vuurwerk en die kreeg het. De wereldkampioen veldrijden deelde uit, maar werd verslagen door Aerts. Mathieu van der Poel beleefde als topfavoriet een enorme offday en werd 21e op vier minuten. 

Meteen vanaf de start gingen Toon Aerts en Van Aert er van voren vandoor. Van der Poel hield zich wat afzijdig en kwam langzaam naar voren. Er ontstond een voorste groep van zeven na twee rondes, alvorens de Nederlander een fout maakte. Hij wilde naar voren, maar reed door een kuil en viel, alvorens hij de ronde ogenschijnlijk op een kapotte fiets moest uitdoen.

Na een fietswissel kwam Van der Poel wel weer naar voren, maar Aerts, Michael Vanthourenhout en Van Aert waren inmiddels zestien seconden gevlogen. Ze hadden gezien dat hun concurrent achter lag en gaven extra gas. Het gat met Van der Poel werd groter, het hoofd van de Europees kampioen bovendien roder.

Van der Poel stort volledig in

Na 25 minuten koers kon Van Aert op de top van de Koppenberg even achterom kijken en zag hij Van der Poel op een flink gat. De wereldkampioen had op het oog overschot, Van der Poel moest na iedere klim flink bijkomen. Het elastiek brak toen Van Aert er nog een klap op gaf, al hielden Aerts en Vanthourenhout stand. Van der Poel greep naar de rug en liet lopen.

De strijd in de wedstrijd ging tussen de voorste drie. Van Aert zag dat Van der Poel was geslagen en hield daardoor weer wat in. Op de Koppenberg gaf Aerts gas, waardoor Vanthourenhout moest passen en Van Aert even diep moest gaan. Omdat het tempo er daarna niet meer in kwam, kon Vanthourenhout wel terugkeren.

In de laatste tien minuten, op de top van de Koppenberg en met nog twee rondes te gaan, besloot Van Aert ervoor te gaan. Met Van der Poel al op dik twee (!) minuten verdedigde Aerts echter sterk, alvorens Aerts op de Koppenberg uitdeelde en met een gat de laatste ronde in ging. Van Aert kreeg een klap en werd zelfs ingehaald door Vanthourenhout, Aerts trok door. Het kwam aan op de laatste klim van de Koppenberg en Van Aert kreeg het gat niet dicht. Aerts wachtte tot de voet van de klim en haalde oppermachtig uit. Vanthourenhout werd tweede, Van Aert derde. 

Uitslag Koppenbergcross 2018:

Mannen:
1. Toon Aerts
2. Michael Vanthourenhout +0.11
3. Wout van Aert +0.14
4. Lars van der Haar +0.58
5. Quinten Hermans +1.18
6. Laurens Sweeck +1.25
7. Eli Iserbyt +1.38
8. Kevin Pauwels +1.52
9. Jens Adams +2.00
10. Daan Soete +2.32
21. Mathieu van der Poel +4.12

Vrouwen:
1. Kim Van De Steene
2. Alice Maria Arzuffi +0.11
3. Annemarie Worst +0.22
4. Ellen Van Loy +0.52
5. Geerte Hecke +0.57
6. Sanne Cant +1.03
7. Niki Brammeier +1.21
8. Helen Wyman +1.27
9. Eva Lechner +1.41
10. Alle Anderson +1.51

(foto: Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven