Like ons!
Oppermachtige Van der Poel prolongeert zonder problemen zijn Europese titel

Veldrijden

Oppermachtige Van der Poel prolongeert zonder problemen zijn Europese titel

Mathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze opnieuw de Europese titel gepakt. Ruim zeven van de negen ronden reed hij solo in Rosmalen. Zijn concurrent Wout Van Aert had geen antwoord en werd op gepaste afstand tweede.

Van Aert deed wat hij dit jaar nog niet eerder had gedaan. Al na een minuut besloot hij in de aanval te trekken. Lars van der Haar bleef nog het langste in wiel zitten, maar uiteindelijk was de wereldkampioen al snel los. Van der Poel had even nodig om op gang te komen, maar na iets meer dan een ronde had hij het gat gedicht. 

Na even te hebben uitgerust in het wiel van de Belg trok de titelverdediger hard door en Van Aert had niet direct een antwoord. Van der Poel liep seconde voor seconde weg van zijn aartsrivaal. Een beeld dat we dit seizoen al zoveel gezien hebben. 

Achter de twee zat Van der Haar inmiddels in een groepje met een aantal Belgen. De Nederlander werd de kop opgedrongen, waarna zijn volgers een voor een vanuit zijn rug wegreden. Laurens Sweeck kwam van hen nog het dichtst bij Van Aert, maar die versnelde op het juiste moment weer weg van zijn belager.

Van der Poel werd niet meer bedreigd door Van Aert, want het verschil bleef continu boven de twintig seconden. Pas in de laatste ronde besloot hij iets in te houden. Hij had uiteindelijk alle tijd om zijn handen in de lucht te steken en te genieten van zijn prolongatie.

Uitslag EK Veldrijden

1. Mathieu van der Poel
2. Wout Van Aert +0.14
3. Laurens Sweeck +0.18
4. Michael Vanthourenhout +0.30
5. Toon Aerts +0.33
6. Lars van der Haar +0.37
7. Joris Nieuwenhuis +1.08
8. Quinten Hermans +1.13
9. Florian Vermeersch +1.15
10. Daan Soete +1.16

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven