Like ons!
Nieuwe imponerende one man show van Van der Poel in de modder van Gavere

Veldrijden

Nieuwe imponerende one man show van Van der Poel in de modder van Gavere

Ook in de cross van Gavere heeft Mathieu van der Poel zijn klasse getoond. Alleen Toon Aerts kon de Nederlander nog even volgen, maar uiteindelijk stond er geen maat op de huidige alleenheerser van het veldrijden.

Niet voor het eerst in zijn loopbaan opende Van der Poel door direct de zweep erop te leggen. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts probeerden in eerste instantie mee te gaan, terwijl Wout Van Aert langer nodig had om op stoom te komen. Uiteindelijk kon alleen Aerts mee in de modder met de Europees kampioen.

Deze leek er zoals wel vaker mee te spelen. Net op het moment dat Van Aert terrein aan het goedmaken was, schoot Van der Poel in de afdaling ten aanval en zette hij Aerts direct op een gaatje. Ondertussen stapten grote namen van de tweede rij - Laurens Sweeck en Vantourenhout - al vroeg in de wedstrijd af. 

Al snel bedroeg zijn voorsprong een halve minuut op Aerts, die het gezelschap kreeg van Van Aert. De rest reed alweer bijna een minuut daarachter. Uiteindelijk versnelde Aerts toch weer weg bij zijn landgenoot. Hij legde zodoende beslag op de tweede plek achter een andermaal superieure Van der Poel.

Uitslag Superprestige Gavere

1. Mathieu van der Poel
2. Toon Aerts +0.24
3. Wout Van Aert +0.36
4. Tom Pidcock +1.41
5. Lars van der Haar +1.51
6. Tom Meeusen +2.19
7. Quinten Hermans +2.32
8. Joeri Adams +2.54
9. Gianni Vermeersch +3.35 
10. Nicolas Cleppe +3.50

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven