Like ons!
Van der Poel verpulvert concurrentie opnieuw en wint Wereldbeker in Tabor

Veldrijden

Van der Poel verpulvert concurrentie opnieuw en wint Wereldbeker in Tabor

Mathieu van der Poel heeft ook in de Wereldbeker van Tabor geen spaan heel gelaten van de concurrentie. Vlak voor het ingaan van de derde ronde plaatste hij een allesbeslissende versnelling, waarna hij dominant naar de zege soleerde. Lars van der Haar werd knap derde.

Van der Poel schoot uit de startblokken, maar halverwege de ronde nam Toon Aerts de leiding over in de eerste groep, waar ook Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Daan Soete nog bij zaten.  Diep in de tweede ronde nam de Nederlander over, dwong daarmee Aerts in een foutje en speerde er met een noodgang vandoor. Meteen had hij een gat van dik vijf seconden.

Daarachter leidde Vanthourenhout de achtervolging, maar hij kon niet voorkomen dat het verschil al snel opliep tot twintig seconden bij het ingaan van de vierde ronde. Ook Van Aert, Aerts, Soete, Van der Haar en Corné van Kessel konden niets uitrichten tegen een ontketende Van der Poel. Van Aert kwam erachter dat hij een mindere dag had, toen hij bij het ingaan van ronde vijf moest lossen bij de anderen.

Intussen had Van der Haar zich gedistantieerd van Aerts, Soete en Quinten Hermans en reed seconde voor seconde naar een sterke Vanthourenhout toe, terwijl Van der Poel zijn voorsprong rondje voor rondje uitbouwde.  De Europees kampioen reed een nagenoeg foutloze race en toonde nog maar eens het klasseverschil met de rest. Achter hem sloeg Vanthourenhout in de laatste ronde het beslissende gaatje met Van der Haar voor de tweede plaats.

Uitslag Wereldbeker Tabor mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Michael Vanthourenhout +0.14
3. Lars van der Haar +0.20
4. Toon Aerts +0.39
5. Quinten Hermans +0.40
6. Kevin Pauwels +0.44
7. Wout van Aert +0.46
8. Joris Nieuwenhuis +0.46
9. Laurens Sweeck +1.06
10. Daan Soete +1.12

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven