Like ons!
Van der Poel wint ondanks valpartij de Ambiancecross in Wachtebeke

Veldrijden

Van der Poel wint ondanks valpartij de Ambiancecross in Wachtebeke

Mathieu van der Poel heeft de Ambiancecross op zijn naam geschreven. Hij was in Wachtebeke veel te sterk voor zijn tegenstanders, dus zijn eerste plaats kwam niet in gevaar. De tweede en derde plaats gingen naar Michael Vanthourenhout en Wout Van Aert.

Vroeg in de cross pakte Vanthourenhout de leiding. Hij en zijn ploeg reden een thuiswedstrijd, dus waren erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. De eerste ronde voerde hij de leiding in een groepje met Van Aert, Van der Poel en Gianni Vermeersch. In de tweede ronde viel Van der Poel bij het springen over de balken, en kwam zo een seconde of tien achter de voorste groep te rijden.

Een halve ronde had hij nodig om terug te komen bij Vanthourenhout en Van Aert. Vermeersch was hier ondertussen gelost. Een paar ronden lang wachtte Van der Poel in derde positie, tot hij in de vijfde ronde een demarrage plaatste. Alleen Vanthourenhout kon enigszins volgen en reed de daaropvolgende paar ronden op een paar seconden van Van der Poel.

Uiteindelijk won Van der Poel met negen seconden voorsprong op Vanthourenhout. De strijd om de derde plek leek lang te gaan tussen Van Aert, Vermeersch en Eli Iserbyt. Twee ronden voor het einde moest Vermeersch hier ook lossen. Van Aert was in de sprint te sterk voor Iserbyt en stelde zo zijn derde plek veilig

 

Uitslag Ambiancecross Wachtebeke mannen:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Michael Vanthourenhout +0.09
  3. Wout Van Aert+ 0.28
  4. Eli Iserbyt +0.28
  5. Gianni Vermeersch +0.51
  6. Toon Aerts +1.14
  7. David van der Poel +1.34
  8. Dieter Vanthourenhout +1.34
  9. Tom Meeusen +1.43
  10. Kevin Pauwels +2.02

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven