Like ons!
Dominante Pauwels profiteert van afwezigheid toppers; Van Kessel beste Nederlander

Veldrijden

Dominante Pauwels profiteert van afwezigheid toppers; Van Kessel beste Nederlander

Kevin Pauwels heeft op indrukwekkend wijze de GP Hasselt, onderdeel van de Soudal Classics, gewonnen. De Belgische veteraan profiteerde in regenachtige omstandigheden van de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert en boekte zijn eerste zege in twee jaar. Corné van Kessel was de beste Nederlander op plaats zes.

Pauwels en Tim Merlier gingen goed uit de startblokken, maar kregen Tom Meeusen, Van der Poel en Eli Iserbyt achter zich aan. Na wat positiewisselingen en jojoën wisten ook Corné van Kessel en Jens Adams aan te sluiten. Op het moment dat deze twee aansloten, in de vierde ronde, versnelde Pauwels en sloeg hij een groot gat.

Bij de achtervolgers was het ieder voor zich en groepjes verbrokkelden langzaam maar zeker. Adams wist zich te ontdoen van Van Kessel en zette de achtervolging in. Pauwels was echter veel te sterk en kon op dominante wijze naar de zege soleren. Ook de tweede plaats van Adams kwam niet in gevaar.

Iserbyt had zich in het wiel van Van Kessel vastgebeten en kon in de slotfase profiteren van een foutje van de Nederlander. Het talent rook zijn kans schoon toen Van Kessel een schuiver maakte en ging er vandoor voor de derde plaats. Van Kessel werd nog bijgehaald door Meisen en Meeusen, maar was voor David van der Poel nog net de beste Nederlander.

Uitslag GP Hasselt mannen

1. Kevin Pauwels in 1:02:19
2. Jens Adams + 0:17
3. Eli Iserbyt + 0:26
4. Marcel Meisen + 0:31
5. Tom Meeusen + 0:35
6. Corné van Kessel + 1:01
7. David van der Poel + 1:06
8. Tim Merlier + 1:13 
9. Nicolas Cleppe + 1:13  
10. Jim Aernouts + 1:34

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven