Like ons!
Sterke Van Kessel zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Zilvermeercross

Veldrijden

Sterke Van Kessel zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Zilvermeercross

Na vorig jaar David van der Poel heeft nu Corné van Kessel de Zilvermeercross op zijn naam geschreven. Mede door een zeer dominant optreden van zijn ploeg Telenet-Fidea - dat het hele podium besloeg kon hij een verdiende zege bijschreven. 

Zonder Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Toon Aerts lagen er veel kansen voor andere crossers. Daardoor zag je vooral de 'broertjes van' in openingsfase. David van der Poel, Thijs Aerts en Diether Sweeck meldden zich tijdens het vormen van een kopgroep van negen allemaal van voren. 

Vanuit die groep was het Corné van Kessel die ten aanval trok. Hij kreeg Van der Poel en ploeggenoot Jim Aernouts mee. Even later wist de slecht gestarte Tom Meeusen ook nog aan te sluiten. Zijn opleving bleek echter van korte duur, waarna Van Kessel opnieuw ten aanval trok en Van der Poel in de tang zijn bij drie ploeggenoten van Van Kessel. 

Uiteindelijk bleek bij hem de tank ook leeg en reden Aernouts en Aerts ook nog bij hem weg richting het podium. Zij kwamen echter niet meer in de buurt van de dominante Van Kessel. 

Uitslag Zilvermeercross 2018 mannen:

  1. Corné van Kessel
  2. Jim Aernouts +0.24
  3. Thijs Aerts +0.43
  4. David van der Poel +1.11
  5. Tom Meeusen +1.11
  6. Sieben Wouters +1.11
  7. Dieter Vanthourenhout +1.18
  8. Yannick Peeters +2.15
  9. Victor Vandebosch +2.17
  10. Jarno Liessens

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven