Like ons!
Sweeck slaat vroege slag voor de overwinning; Van der Poel na inhaalslag op podium

Veldrijden

Sweeck slaat vroege slag voor de overwinning; Van der Poel na inhaalslag op podium

Laurens Sweeck heeft de Brico Cross van Essen op imposante wijze gewonnen. Hij demarreerde vroeg in de spannende wedstrijd en sloeg een gat dat niet meer dichtgereden kon worden. David van der Poel werd na een knappe inhaalslag derde.

Het was in beginsel een spannende cross, waarin de krachtsverhoudingen in het begin van de wedstrijd bijna gelijk waren. Lang bleef er een grote groep renners bijeen. Bij het ingaan van de derde ronde was er een kleine afscheiding van een groepje van vijf. Sweeck ging er in diezelfde ronde echter als een speer vandoor en sloeg meteen een groot gat.

Daarachter klonterde het veld samen, maar een valpartij van Gianni Vermeersch zorgde voor de versplintering van die groep. Alleen Kevin Pauwels, die op kop van het groepje reed, kon zorgeloos door en ook David van der Poel ondervond weinig hinder van de buiteling.

Vlak voor het ingaan van de vijfde ronde was het grootste gedeelte van het groep echter alweer bijeen, een halve minuut achter een ontketende Sweeck. Corendon-Circus nam daarna de kop, maar het was Thijs Aerts, die met nog twee ronden te gaan iedereen even pijn deed. Voor verschillen zorgde het echter amper.

Wel viel er een verschil toen Jim Aernouts de kop overpakte van teamgenoot Aerts, die even inhield om zijn ploegmakker een gaatje te laten. Het gevolg was dat Aernouts met Vermeersch en Van der Poel overbleef in de running voor de overige podiumplaatsen. Die laatste moest echter de materiaalpost in met nog anderhalve ronde te gaan en viel terug in het achtervolgende groepje.

Van der Poel had echter een goede dag en ging in volle jacht op Vermeersch en Aernouts, en met succes. Terwijl Sweeck juichend over de finish kwam werd er gesprint voor de overige podiumplaatsen. Vermeersch was na een hevig gevecht de sterkste in de sprint, met vlak achter zich Van der Poel en een balende Aernouts.

Uitslag Brico Cross Essen

1. Laurens Sweeck
2. Gianni Vermeersch + 0.19
3. David van der Poel  + 0.19
4. Jim Aernouts + 0.27
5. Tom Meeusen + 0.30
6. Kevin Pauwels + 0.33
7. Daan Soete +0.37
8. Jens Adams + 0.58
9. Thijs Aerts + 1.06
10. Tim Merlier + 1.54

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven