Like ons!
Aerts is meester in de modder en schrijft Druivencross Overijse op zijn naam

Veldrijden

Aerts is meester in de modder en schrijft Druivencross Overijse op zijn naam

Toon Aerts heeft de Vlaamse Druivencross gewonnen. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert was hij ruimschoots te sterk voor zijn concurrentie. De mannen bleven beter overeind dan de vrouwen, het bleef bij wat lichte valpartijen.

David van der Poel startte voortvarend, maar moest na twee ronden laten lopen. Hij deed daarna niet meer aan het stuk mee. Aerts sloeg al snel een gat met de andere kanshebbers en hield dat vol tot het eind. Op ruime afstand van Aerts streden Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout en Marcel Meisen lange tijd om de resterende podiumplekken. Uiteindelijk eindigden Vanthourenhout en Van Kessel respectievelijk op plek twee en drie.

Lars van der Haar, toch ook een van de favorieten nu Van der Poel en Van Aert er niet bij waren, kon ook niks uitrichten. Hij liep bij de start wat achterstand op en fietste vanaf dat moment achter de feiten aan. Al met al bracht de 'moeder aller crossen' niet de spanning die vooraf verwacht werd. (Foto: Screenshot Sporza)

Uitslag Vlaamse Druivencross mannen:

  1. Toon Aerts 1:02:47
  2. Michael Vanthourenhout +0.28
  3. Corné van Kessel +0.46
  4. Marcel Meisen +1.10
  5. Kevin Pauwels +1.20
  6. Lars van der Haar +1.39
  7. Gianni Vermeersch +2.00
  8. Jens Adams +2:23
  9. Tim Merlier +2.34
  10. David van der Poel +2.44

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven