Like ons!
Van der Poel ook bij terugkeer de allersterkste; machtige zege in Antwerpen

Veldrijden

Van der Poel ook bij terugkeer de allersterkste; machtige zege in Antwerpen

De stages van de veldrittoppers hebben in de eerste cross sinds hun terugkeer niet voor verrassingen of verschuivingen gezorgd. Mathieu van der Poel ontbond zijn duivelen in de vierde ronde van de DVV Trofee-cross en schreef de Scheldecross in Antwerpen op opnieuw dominante wijze op zijn naam.

Van der Poel nam in de beginfase het wiel van Toon Aerts, maar vond het halverwege de ronde wel welletjes en trok meteen vol door in het zwaar liggende zand. Aerts kon weliswaar bijblijven, maar Wout van Aert en Michael Vanthourenhout moesten meteen lossen. Het was slechts een speldenprikje van Van der Poel, die het tempo lamlegde en de twee in de tweede ronde liet terugkomen. Ook Laurens Sweeck wist aan te pikken.

Na weer een nieuwe surplace demarreerde Van der Poel bij het ingaan van de vierde ronde. Van Aert was alert en sprong op het wiel. De wereldkampioen kon even mee, maar zag in de heuvelsectie het achterwiel van Van der Poel toch langzaam maar zeker kleiner worden. Van der Poel bleef doorstampen door het zand en sloeg een gat. Van Aert kreeg gezelschap van een sterke Aerts en samen probeerden ze de Nederlander terug te halen. Maar Van der Poel trok zo hard door dat het het verzet van zijn achtervolgers zo goed als brak bij het ingaan van de vijfde ronde. Het viel een beetje stil en de Europees kampioen had zo al snel vijftien tellen.

Aerts leidde de dans in het achtervolgende groepje, terwijl Vanthourenhout en Van Aert de kat uit de boom keken. Zodoende was de voorsprong bij het ingaan van ronde zes al 25 seconden, een onoverbrugbare voorsprong die zich ronde voor ronde uitbreidde. In ronde 7, toen het verschil naar de 50 seconden liep, ging Van Aert rijden. Hij verkleinde het gat, na een fietswissel (voor een andere bandendruk) van Van der Poel, tot 40 seconden en loste Vanthourenhout en Sweeck.

De achterstand van Aerts en Van Aert liep in ronde tien op tot bijna een minuut en was het dus vooral schade beperken en uitvechten wie er tweede werd. Die eer kwam toe aan Van Aert, die Aerts versloeg op de meet. Maar ver, ver ervoor was er maar één man die juichte: Mathieu van der Poel. Oppermachtig.

Uitslag Scheldecross 2018

1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert +1.02
3. Toon Aerts +1.04
4. Michael Vanthourenhout +1.33
5. Laurens Sweeck +1.54
6. Corne van Kessel +2.42
7. Lars van der Haar +2.44
8. Tom Meeusen +2.57
9. Tim Merlier +3.46
10. Michael Boros +3.47

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven