Like ons!
Van der Poel voert ook in Zonhoven een imposante megasolo op

Veldrijden

Van der Poel voert ook in Zonhoven een imposante megasolo op

Ook in Zonhoven heeft Mathieu van der Poel grote indruk gemaakt. Tijdens de Superprestige domineerde hij - nog maar weer eens - van start tot finish. Hierdoor verstevigt hij zijn leiding in het klassement.

Zou de sneeuw het dan een beetje anders maken? Het antwoord kwam al vrij snel: nee. Mathieu van der Poel trok door en ging solo naar de kop. Wout Van Aert volgde na twee ronden al op ruim een halve minuut van de ongenaakbare Nederlander. Daarachter volgde het duo ploeggenoten Toon Aerts en Lars van der Haar.

Nadat het in het begin heel hard ging met de voorsprong, bleef het verschil een tijd gelijk zo rond de 35 tellen. Toen die achterstand voor Van Aert toch weer opliep, kreeg hij gezelschap van Aerts. Doordat die twee een beetje na elkaar gingen kijken, Aerts weigerde over te nemen, ging hard met de voorsprong van Van der Poel. Elke ronde was een ereronde voor de Europees kampioen, die alle tijd had om zijn handen in de lucht te steken. Achter hem kreeg Aerts nog problemen, waardoor Van Aert de tweede plaats voor het grijpen had.

Uitslag Superprestige Zonhoven

1. Mathieu van der Poel
2. Wout Van Aert +0.43
3. Toon Aerts +1.35
4. Lars van der Haar +2.03
5. Jens Adams +2.22
6. Laurens Sweeck +2.24
7. Joris Nieuwenhuis +2.28
8. Gianni Vermeersch +2.48
9. Tom Meeusen +2.53
10. Michael Vanthourenhout +3.09

(foto: screenshot Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven