Like ons!
Van der Poel spaart de benen, maar wint wel Waaslandcross in Sint-Niklaas

Veldrijden

Van der Poel spaart de benen, maar wint wel Waaslandcross in Sint-Niklaas

Mathieu van der Poel heeft ook de Waaslandcross in Sint-Niklaas op zijn naam geschreven. De Nederlander maakte het spannender dan normaliter, omdat hij zich wilde sparen voor de Wereldbeker van zondag in Namen. Maar aan de finish was daar wel het vertrouwde beeld: een juichende Van der Poel, niemand op de foto.

Het was pas in de vierde ronde dat Van der Poel de benen van zijn tegenstanders even testte. Meteen kwam hij ook weg en dus wist hij al hoe laat het was. Van der Poel vond het niet nodig om meteen door te trekken en liet Quinten Hermans, Daan Soete, Diether Vanthourenhout en Tom Meeusen even terugkomen. Grote kleppers als Wout van Aert en Toon Aerts ontbraken in Sint-Niklaas.

Een halve ronde later plaatste de Europees kampioen nog eens een versnelling en ging opnieuw even solo. Daarachter versplinterde het wat, waardoor alleen Hermans en Meeusen overbleven toen Van der Poel het tempo weer drukte aan het einde van de vijfde ronde. Het mocht niet baten voor het duo, want in ronde zes ging de Mathieu Express definitief los, af en toe flirtend met een valpartij. Deze tempoversnelling trok ook de registers bij alle andere crossers volledig open en toen werd ook duidelijk dat Hermans deze cross een slag beter was dan Meeusen.

Hermans bleef nog binnen respectabele afstand, maar voor de meeste andere renners was het een grote strijd en werden er toch grote verschillen getrokken. Voor Van der Poel was het vooral een grote speeltuin. Zonder al te veel problemen en extreme inspanningen en zonder voluit te rijden, won hij de cross van Sint-Niklaas. Hermans en Meeusen vulden de andere treden van het podium.

Uitslag Waaslandcross 2018

1. Mathieu van der Poel
2. Quinten Hermans
3. Tom Meeusen
4. Tom Pidcock
5. Diether Vanthourenhout
6. Nicolas Cleppe
7. Daan Soete
8. Marcel Meisen
9. Diether Sweeck
10. Victor Vandebosch

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven