Like ons!
Van der Poel maakt 'mirakel' Azencross bijna waar en loopt flink in in DVV Trofee

Veldrijden

Van der Poel maakt 'mirakel' Azencross bijna waar en loopt flink in in DVV Trofee

Mathieu van der Poel heeft vrijdagmiddag op weergaloze wijze een inhaalslag geslagen in de DVV Verzekeringen Trofee. De Nederlander had vooraf 57 seconden achterstand op Toon Aerts en dankzij negen rondes lang doorbeuken en wat bonificaties had hij die bij de meet met 39 seconden bijna te pakken.  

Na een lang recht stuk richting de eerste bocht was het Van der Poel die meteen de koppositie innam. Hoewel sommigen nog brutaal hun wiel naast die van de Europees kampioen zetten, was het vier bochten later gedaan. Van der Poel, die vooraf het achterhalen van Aerts in de DVV Trofee 'een mirakel' noemde, stormde zodoende door de eerste ronde. Aerts moest in vierde positie in de verdediging, want de kleine minuut voorsprong bleek al snel niet al te veel. Hij nam echter geen initiatief, waardoor ook Van Aert achterom keek.

Van der Poel had dat allang in de smiezen en nam nog wat extra voorsprong. Die bedroeg na één ronde elf seconden, totdat Van der Poel in de modder even onderuit gleed. Achtervolger Aerts wist dat er iets moest gebeuren en bij de eerste bonificatieseconden verloor hij door als tweede door te komen 'slechts' vijf tellen op Van der Poel. Van Aert, Aerts en Vanthourenhout verstonden elkaar op het asfalt, waardoor de voorsprong na twee rondes nog acht seconden bedroeg in het voordeel van Van der Poel.

De Nederlander stampte door, terwijl Van Aert bij de achtervolgers dan maar het initiatief nam, omdat de rest dat niet deed. Het verschil na vier rondes? 22 seconden, maar Van der Poel bolde in tegenstelling tot vorige koersen zeker niet uit. Net over de helft van de koers had de Nederlander al 42 seconden voorsprong, waardoor hij er door de vijf bonificatieseconden nog maar 10 nodig had. Aerts gaf nog wel een keer gas, maar net als Van Aert hield hij die inspanningen steeds niet lang vol.

Vanthourenhout was de enige die een lange beurt deed op het moment dat Van der Poel zijn laatste ronde in ging. Hij was vastbesloten om de leiderstrui te pakken en had de 57 broodnodige seconden voor het ingaan van die laatste ronde al binnen. Aerts perste het laatste beetje energie uit zijn lichaam en slaagde in zijn opzet om de leiderstrui te behouden. Van der Poel pakte zijn negentiende seizoenszege.

Uitslag Azencross 2019 mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Toon Aerts
3. Wout van Aert
4. Michael Vanthourenhout
5.
6.
7.
8.
9.
10.

(foto: printscreen Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven