Like ons!
Van der Poel knalt op steward, maar wint avondcross in Diegem

Veldrijden

Van der Poel knalt op steward, maar wint avondcross in Diegem

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-veldrit in Diegem op zijn naam geschreven. De Nederlander kwam vervelend in botsing met een steward, maar won alsnog. Michael Vanthourenhout reed goed mee en werd tweede, Toon Aerts derde. Van der Poel blijft leider in de Superprestige met zes zeges in zes wedstrijden.

De cross in Diegem kende een merkwaardige start. Van der Poel was matig gestart, rond plek vijftien, terwijl Wout van Aert niet goed in zijn pedalen kwam en ongeveer als 25e de eerste bocht rondde. Van der Poel reed snel naar voren en volgde als enige Vanthourenhout toen hij aanviel. Vervolgens was Van der Poel snel weg, maar reed hij opeens tegen een steward aan, die naar verluidt een bril wilde oprapen van een toeschouwer.

Vanthourenhout passeerde de Nederlander, die snel weer opstond en verder ging. Niet veel later was de situatie weer zoals voor de val. Van der Poel had overgenomen en reed Vanthourenhout al snel uit het wiel. In de achtergrond ging Lars van der Haar vol voor een derde plek, maar kreeg gezelschap van Van Aert en Aerts. Aerts was in de finale net wat sterker dan Van der Haar en Van Aert en werd derde. De Nederlander werd knap vierde.

Uitslag Superprestige Diegem mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Toon Aerts
4. Lars van der Haar
5. Wout van Aert
6. Kevin Pauwels
7. Quinten Hermans
8. Joris Nieuwenhuis
9. Laurens Sweeck
10. Jens Adams

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven