Like ons!
Van der Poel pakt met speels gemak zege nummer honderd in veldrit Gullegem

Veldrijden

Van der Poel pakt met speels gemak zege nummer honderd in veldrit Gullegem

Mathieu van der Poel heeft met twee vingers in de neus de veldrit in Gullegem gewonnen. De Nederlander wachtte enkele rondes af, maar kwam zoals eigenlijk altijd solo over de meet. Het betekende op zijn 24e al zijn honderdste zege in het veldrijden en zijn 22e overwinning dit seizoen.

Van der Poel maakte vanaf de start duidelijk dat er voor de rest niets te halen was. Hij miste zijn start niet, draaide als eerst het mulle zand op en pakte meteen een gat op de rest. De Nederlander liet, mede door een slippertje, Jens Adams de leiding pakken en zag achter zich nog enkele renners spartelen om aansluiting. Drie kregen ook daadwerkelijk het achterwiel van Van der Poel te pakken: Gianni Vermeersch, Dieter Vanthourenhout en Diether Sweeck

Heel lang bleef die groep niet bij elkaar toen Van der Poel de kop overnam en alleen Vermeersch kon volgen. Sweeck hield de twee nog enigszins in het zicht, Adams en Vanthourenhout moesten al meer toegeven. Ook Michael Boros en Thijs Aerts bevonden zich na drie rondes nog in de voorste gelederen. David van der Poel reed op achterstand door een vroege schoenwissel. 

Van der Poel neemt nieuwe ploegmaat op sleeptouw

Terwijl Vanthourenhout in de grotere groep om plek drie een gaatje pakte, trapte Van der Poel op kop lekker door. Hij nam Vermeersch nog wel steeds op sleeptouw, in 2019 op de weg niet geheel toevallig zijn ploegmaat bij Corendon-Circus. Maar zoals verwacht kon Vermeersch het tempo niet eeuwig volhouden. Van der Poel sloeg halfweg de koers een gat, terwijl ook in de strijd om plek drie al vroeg een tweestrijd leek te ontstaan tussen Boros en Vanthourenhout.

Van der Poel ging eens flink op de pedalen staan en fietste Vermeersch en de anderen in één ronde op een zandbak-lengte. Zijn broer David kwam na een knappe inhaalrace terug tot Boros en Vanthourenhout. In de slotronde kon Mathieu al nadenken over hoe hij zijn honderdste ging vieren, David en Vanthourenhout hadden Boros afgewimpeld in de strijd om plek drie. De oudere broer van Mathieu wist zijn inhaalrace uiteindelijk te bekronen.

Uitslag veldrit Gullegem mannen:

1. Mathieu van der Poel
2. Gianni Vermeersch 
3. David van der Poel
4. Diether Vanthourenhout
5. Michael Boros

(foto: VRT printscreen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven