Like ons!
Van der Poel stopt niet bij honderd en wint ook Brussels Universities Cyclocross 2019

Veldrijden

Van der Poel stopt niet bij honderd en wint ook Brussels Universities Cyclocross 2019

Mathieu van der Poel heeft de Brussels Universities Cyclocross 2019 gewonnen. Een halve ronde bleef er een groep bij elkaar. Daarna sloeg Van der Poel een gat dat niet meer gedicht zou worden. Het is zijn zesde overwinning in de DVV-trofee van dit seizoen. 

Bij de mannenwedstrijd waren vrijwel alle toppers aanwezig. Alleen Wout van Aert liet deze cross aan zich voorbij gaan. Op het zeer technische parcours op de universiteitscampus in Brussel kon niemand wat uitrichten tegen de Nederlander. Uiteindelijk won hij met een voorsprong van 45 seconden op nummer twee Toon Aerts. Hiermee verstevigde hij zijn koppositie in de DVV trofee, die hij op nieuwjaarsdag overnam.

Achter Aerts voerden Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt een spannende strijd voor de derde plek. Vanthourenhout leek de eerste ronden nog met Aerts te kunnen vechten om de tweede plek, maar werd in het begin van de laatste ronde bijgehaald door Van der Haar en Iserbyt. Halverwege de laatste ronde plaatste Vanthourenhout de beslissende aanval voor zijn derde plek.

Volgende week is het tijd voor de nationale kampioenschappen. Het NK zou normaal gesproken ook een prooi moeten worden voor Van der Poel in deze vorm. Zijn veldseizoen is daar nog niet lang niet afgelopen. Op 3 februari staat ook nog het WK op het programma. Sven Nys heeft al gezegd dat hij denkt dat Van der Poel ook daar gaat winnen.

Uitslag Brussels Universities Cyclocross 2019 mannen:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Toon Aerts +0.45
  3. Michael Vanthourenhout +0.58
  4. Lars van der Haar +1.07
  5. Eli Iserbyt +1.20
  6. Joeri Adams
  7. Corné van Kessel
  8. Laurens Sweeck
  9. Gioele Bertolini
  10. Michael Boros

Later meer! (Foto: Sprintscreen Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven