Like ons!
Van der Poel niet te stoppen: oppermachtig naar vijfde NK-titel op rij

Veldrijden

Van der Poel niet te stoppen: oppermachtig naar vijfde NK-titel op rij

Mathieu van der Poel heeft in Huijbergen zijn Nederlandse titel in het veldrijden met succes verdedigd. De 23-jarige Nederlander vertrok vroeg en pakte zo zijn vijfde Nederlandse titel veldrijden op rij.

Van der Poel ging als tweede de eerste bocht in, achter Stan Godrie, maar wist snel de koppositie te pakken. Lars van der Haar en Corné van Kessel gingen snel in de achtervolging en lange tijd waren de verschillen tussen de drie klein. Naarmate de cross vorderde nam Van der Poel ruimer afstand van zijn twee directe concurrenten. Vier rondes voor het einde was de voorsprong van VDP een halve minuut en dat werd richting de finish alleen maar meer (meer dan een minuut). Van der Poel ging dan ook solide naar zijn vijfde NK-titel op rij.

De meeste spanning zat dan ook op de plekken achter de nummer één. De strijd om plek twee was er één tussen Van Kessel en Van der Haar. Eerstgenoemde had een comfortabele voorsprong, maar door een val van Van Kessel wist Van der Haar in te lopen en lag de strijd om het zilver weer helemaal open. Van Kessels val kostte hem uiteindelijk ook het zilver: die ging naar Van der Haar.

Om de vierde plaats ging het lang tussen Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters en Godrie. Door materiaalpech van Nieuwenhuis leek hij de vierde plaats aan Wouters of Godrie te moeten laten, maar Nieuwenhuis knokte zich sterk terug van de zesde naar de vierde plaats. Die gaf hij in de laatste rondes niet meer uit handen.

Uitslag NK Veldrijden 2019 mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Lars van der Haar +0.44
3. Corné van Kessel +1.53
4. Joris Nieuwenhuis +2.07
5. Stan Godrie +2.26
6. Sieben Wouters +3.12
7. Gosse van der Meer +5.31
8. David van der Poel +5.55
9. Kelvin Bakx +6.16
10. Gert-Jan Bosman +7.27

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven