Reacties NK veldrijden vrouwen | 'Met dit deelnemersveld maximaal haalbare' Veldrijden

Reacties NK veldrijden vrouwen | 'Met dit deelnemersveld maximaal haalbare'

Door Jelle van Wijk 13 januari 2019 | 16:59


Het was zondagmiddag superspannend in Huijbergen in de strijd om de Nederlandse titel veldrijden bij de vrouwen. Lucinda Brand kwam in een hardnekkige strijd als eerste over de finish. Marianne Vos werd tweede, Maud Kaptheijns pakte het brons. In dit artikel bundelen we de reacties van Vos en Kaptheijns, de reactie van Brand is hier te lezen. 

Marianne Vos vond Brand de verdiende winnaar. De zesvoudig Nederlands kampioen veldrijden vond dat Brand simpelweg te snel ging. ‘Lucinda gooide het tempo fors omhoog en ik kon één ronde volgen, maar toen ging ze te hard voor mij’, citeert Cyclingonline na de cross in Huijbergen. Tegenover het Algemeen Dagblad analyseerde Vos ook de race, waarbij ze complimenten uitdeelde aan Brand. 'Ze (Lucinda Brand, red.) was heel goed. Vooral in het lopen. Dat heeft heel veel impact in de ronde. Ik heb het niet op een groot stuk verloren en Lucinda (Brand, red.) niet op een specifiek stuk gewonnen. Ze kon alleen overal blijven gaan en ritme houden.'

Maud Kaptheijns is vooral trots op haar derde plek. De 24-jarige Brabantse was in paniek na een mindere start, maar herstelde zich knap. ‘Ik had vooraf met mezelf afgesproken dat ik hier niet aan de druk ten onder zou gaan.’ Volgens Kaptheijns was haar training in specifiek lopen in het zand goud waard. ‘Daar plukte ik echt de vruchten van’, wordt ze geciteerd door Cyclingonline. Al met al overheerst er trots. ‘De derde plaats was het hoogst haalbare in dit sterke deelnemersveld’, zei ze via de kanalen van haar ploeg Roompot-Charles. (Foto: screenshot Marianne Vos)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws