Like ons!
Van der Poel komt als winnaar uit de bus na 'good old' clash met Van Aert in Otegem

Veldrijden

Van der Poel komt als winnaar uit de bus na 'good old' clash met Van Aert in Otegem

Mathieu van der Poel heeft daags na de winst op het NK wederom een zege aan zijn palmares toegevoegd. In Otegem kwam hij als winnaar uit de bus na weer eens een ouderwets duel met Wout van Aert.

Ploeggenoten Daan Soete en Laurens Sweeck begonnen de cross voortvarend, terwijl Van der Poel afwachtte. Dat veranderde toen Sweeck met een kapotte ketting kwam te staan. Van der Poel trok het pak even uiteen, maar liet het weer stilvallen. Ook Van Aert probeerde eens door te trekken, maar het favoriete duo had nog even geen zin in oorlog.

Dat veranderde in de derde ronde, toen Van der Poel wel flink doortrok en alleen Van Aert wist te volgen. Daarachter was het naar elkaar kijken. Er werd vooral naar Toon Aerts gekeken, maar die had een slechte nacht achter de rug na zijn Belgische titel. De voorsprong van de twee liep dan ook snel uit.

Het duel van de twee bleef lang status quo, maar dat werd anders toen Van Aert aan het einde van de zevende ronde even bleef hangen in een modderspoor. Hij was snel weer onderweg, maar Van der Poel had het gezien, trok ongenadig hard door en pakte daarbij meteen zes seconden. Het bleek de beslissende versnelling te zijn. Het was vanaf dat moment hard tegen hard en Van der Poel gaf niets toe en liep steeds meer uit.

Een dikke minuut daarachter ging Aerts de slag aan met onder meer Eli Iserbyt en Gianni Vermeersch. Het was de jonge Iserbyt die overeenkwam met Aerts en samen reden ze bij de anderen weg. Echter kende ook Iserbyt een stuurfoutje, wat ervoor zorgde dat Aerts er solo vandoor kon. Iserbyt had bovendien veel pijn na die fout en stapte af.

Van der Poel kreeg er niets van mee, want hij zat daar een eind voor en mocht voor de 25e keer dit seizoen juichen.

Uitslag Betafence Cyclocross Otegem mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert +0.48
3. Toon Aerts +1.50
4. Tim Merlier +2.02
5. Dieter Vanthourenhout +2.05
6. Gianni Vermeersch +2.20
7. Daan Soete +2.24
8. Nicolas Cleppe +2.32
9. Kevin Pauwels +3.23
10. Laurens Sweeck +3.42

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven